Mainos

Kaupunkipientaloja Espoon asuntomessuille

Tulevan kesän asuntomessut järjestetään Kauklahdessa, Espoon vanhimmassa taajamassa. Messualue sijaitsee aivan Kauklahden aseman vieressä. Kaiken kaikkiaan messuista on tulossa varsin monipuoliset, sillä sinne rakennetaan omakotitalojen lisäksi niin kerros-, rivi- kuin paritalojakin. Myös suuret valtakunnalliset rakentajat ovat lähteneet mukaan messuille. Esimerkiksi VVO rakentaa messualueelle kahta rivitaloa omistusasunnoiksi.

"Lähtökohtana on nuori perhe, mutta tarjolla on myös sinkkutyyppistä, pienempää asuntoa", hahmottelee arkkitehti Markku Erholz (SAFA). "Tässä lähdetään yleisesti ottaen siitä, että ihmiset käyvät töissä Helsingissä, kun tuo junayhteyskin on näin lähellä."

Muunneltavuus on silti etusijalla, joskin mahdollisimman aikainen sitoutuminen kauppaan antaa asiakkaalle enemmän - ja edullisempia - mahdollisuuksia vaikuttaa lopputulokseen.

"Helpoimpia ovat rakentamisen loppuvaiheeseen liittyvät työt, kuten pinnat ja värisävyt; lattiamateriaalit, keittiökalusteiden ovet ja sen tyyppiset", Erholz toteaa. "Mitä aikaisemmin asukas tulee mukaan, sitä järeämpiä muutostöitä on mahdollisuus tehdä - esimerkiksi väliseinien siirtämistä."

Tällaiset muutokset ovat kuitenkin Erholzin mukaan harvinaisia.

"Useimmiten asukkaat tulevat mukaan vasta loppuvaiheessa ja tyytyvät rakentajan puolelta saamaansa, lähinnä pintoihin liittyvään muutospalettiin", Erholz tietää.

"Rakennuttajan myyntiorganisaatio huolehtii muutostöistä", kertoo VVO Rakennuttaja Oy:n asuntomyyjä Solja Forsström. "Jos ne edellyttävät suunnittelua, heiltä menee viesti suunnittelijoille. Asiakas on suoraan yhteydessä meidän asukaspalveluinsinööreihimme, joiden kanssa muutostoiveet käydään läpi. Sen seurauksena hän saa tarjouksen, jonka mukaan hän voi tehdä tilauksen. Sen perustella asukaspalveluinsinööri antaa sitten tiedot työmaalle."

Perusvalikoiman vaihtoehdotkin ovat huolella mietittyjä ja suunniteltuja. Sisustussuunnittelija (SIO) Virpi Illman kertoo halunneensa tarjota sekä vaaleita että tummia sävyjä:

"Ajatus on ollut se, että valo leikkii näissä kohteissa joka tapauksessa kiinteillä pinnoilla. Olen halunnut korostaa sillä tavalla tämän arkkitehtuurin klassista ilmettä. Varsinkin sävyjä valitessani olen ollut todella tarkka ja valinnut sellaisia, jotka on helppo yhdistää olemassa oleviin tekstiilimateriaaleihin ja jotka jatkavat luontevasti esimerkiksi luonnonkiveä - näissä asunnoissahan on mahdollisuus käyttää takkoja, joissa käytetään usein luonnonkiveä."

Maksamalla lisää saa tietysti enemmänkin vaihtoehtoja.

Pasi Partanen on tuleva asukas, joka on halunnut omien ajatustensa näkyvän myös kodin ulkonäössä. Mies on palveluun tyytyväinen:

"Ainakin tähän asti kokemukset ovat ihan hyvät. Heti alussa kerrottiin vaihtoehdoista ja painotettiin sitä, että kannattaa olla nopea päätöksissään, jolloin on helpompi tehdä isojakin muutoksia. Tällä hetkellä odotukset ovat kovat."

(JKA 7.4.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.