Mainos

Kaupunkien väliset neliöhintaerot kasvamassa

Suomen suurista kaupungeista Mikkelissä, Kotkassa ja Lahdessa vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat laskivat alkuvuonna. Mikkelissä keskimääräinen neliöhinta halpeni viime vuoden lopusta 230 markkaa. Kalleimman ja halvimman kaupungin ero on kasvanut selvästi vuodessa. Neljännesvuositarkastelussa neliöhinnat nousivat muhkeimmin Kouvolassa.

Kalleimman ja halvimman kaupungin ns. Helsinki-Kotka käyrä jatkaa varsin jyrkkää nousuaan. Viime vuoden tammikuun vajaasta viidestä ja puolesta tuhannesta markasta ero on noussut 6200 markkaan neliöltä. Kun kotitaloudella on käytettävissään neljätuhatta markkaa kuukaudessa asuntolainan hoitoon, joutuu helsinkiläinen maksamaan asuntoaan 27 v 7 kk. Kotkalainen perhe maksaa samoilla lainanhoitokuluilla vastaavan asunnon neljästi sinä aikana kun helsinkiläinen saa kertaalleen asuntonsa maksettua.

Viime vuoden loppuneljännekseen verrattuna helsinkiläisen lainakakku kasvoi kaksi vuotta ja kaksi kuukautta, kun kotkalaisen maksuaika hivenen lyheni.

Jos takaisinmaksuaika on molemmissa kaupungeissa viisitoista vuotta, joutuu pääkaupunkilainen maksamaan viisi ja puoli tuhatta markkaa kuussa, kun kotkalainen selviää runsaalla 2200 markalla kuukaudessa.

Neljännesvuositarkastelussa neliöhinnat nousivat muhkeimmin Kouvolassa. Kouvolassa neliöhinta kallistui 568 markkaa viime vuoden lopusta. Tuolloin Kouvola olikin 19 kaupungin listalla Suomen halvin. Kaupunkien välisessä kalleusjärjestyksessä sijoitustaan nostivat Lappeenranta, Hämeenlinna, Joensuu ja Turku sekä jo aiemmin mainittu Kouvola, joka ohitti Kotkan. Muihin verrattuna sijoitustaan pudottivat Oulu, Tampere, Mikkeli ja Kotka.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.