Mainos

Kaupunki hävitti linnunpesiä – kymmenien tuhansien rapsut

Haminan kaupunki joutuu maksamaan valtiolle 60 000 euron korvaukset rauhoitettujen lintujen pesien rikkomisesta.

Hamina jatkoi kesällä 2009 ympäristökeskuksen vastustuksesta huolimatta Vehkalahden koulun purkutöitä, vaikka rakennuksissa oli rauhoitettujen lintujen pesiä. Hävitetyksi tuli muun muassa kymmenen tervapääskyn pesää. Asiaa on puitu jo hallinto-oikeuksissa. Korkein hallinto-oikeus hylkäsi kesällä kaupungin valituksen.

Kaupungin lisäksi syytteessä oli Haminan kaupunginjohtajan silloinen sijainen. Hän sai 1650 euron sakkorangaistuksen luonnonsuojelurikoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Vastaajien mielestä purkutöiden jättäminen syksyyn olisi vaarantanut koululaisten terveyden. Syyttäjän mielestä kaupunki taas hyötyi rikoksesta arviolta 120 000 euroa, kun sen ei tarvinnut aidata työmaa-aluetta ja suojata rakennusta.

Kymenlaakson käräjäoikeuden mielestä teon tahallisuutta korosti piittaamattomuus ympäristökeskuksen kielteisestä päätöksestä. Kyse oli yli kymmenen pesäpoikueen hävittämisestä, mitä ei voida pitää luonnonsuojelun kannalta vähäisenä asiana, oikeus katsoi.

Kaupungilta vaadittuja korvauksia oikeus pienensi muun muassa sillä perusteella, että asia on tuonut kaupungille negatiivista julkisuutta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.