Mainos

Kaupungit hukkuvat kesätyöpaikkahakemuksiin

Koululaisten ja opiskelijoiden kesälomaan on aikaa enää reilu kuukausi, mutta edelleen on moni nuori ilman kesätyöpaikkaa. Kuntien tarjoamien kesätyöpaikkojen määrä vaihtelee melkoisesti.

Turussa ja Oulussa kesätyöpaikkoja tarjotaan tarpeeseen nähden vielä kohtuullinen määrä; kesätyöpaikkoja on noin 800. Hakemuksia kesätyöpaikkoihin tuli kummassakin kaupungissa noin 2 000.

Suurissa kaupungeissa tilanne on paljon huonompi. 200 000 asukkaan Vantaa tarjoaa kesätyöpaikkoja tänä vuonna 450. Hakemuksia kaupungille tuli lähes 13 000.

Suomen kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Tampereella kaupungin tarjoamia kesätyöpaikkoja on tänä vuonna vain 300.

Eniten kesätyöpaikkoja on ollut tarjolla Helsingissä, mutta niin on hakijoitakin. Hakemuksia on Helsingin kaupungille tullut peräti 46 000.

Espoossa kesätyöpaikkojen määräksi ilmoitettiin aluksi vain 292. Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän pyynnöstä paikkojen määrä tuplattiin. 545 paikkaa on edelleen kovin vaatimaton määrä Espoon kokoiselle kaupungille. Kaupunginjohtaja myöntää huonon tilanteen, mutta korostaa yritysten kanssa tehtävän yhteistyön merkitystä.

- Halusin Espoon näyttävän esimerkkiä siinä, että nuorille saadaan kesätöitä. Pidän todella tärkeänä sitä, että nuorille saadaan näitä polkuja työelämään.

Mäkelä korostaa yhteistyökumppaneiden merkitystä nuorten työllistämisessä.

- Ei Espoon kaupunki jatkossakaan pysty kaikkia työllistämään, me tarvitsemme kaikki meidän kumppanimme mukaan. Tarvitsemme talkoisiin mukaan kaikenkokoiset yritykset ja myöskin kolmannen sektorin toimijat.

Mäkelän mielestä nuorten huono työllisyys johtuu osittain Suomen tiukasta lainsäädännöstä.

- Mulla on suuri harmistus siitä, että samalla kun kansanedustajat suojelevat nuoria työn haitoilta, niin he suojelevat nuoria työnteolta.

Kunnat palkkaavat nuoria puistoalueiden puhtaanapidon lisäksi mm. henkilöstöravintoloihin ja keittiöihin, vanhustenpalveluihin, päiväkoteihin, leikkipuistoihin, sairaaloihin sekä kiinteistöhuoltoon. Kuukausipalkka Suomen viiden suurimman kunnan kesätöissä on 750 eurosta ylöspäin.

Katso Kati Savanderin juttu (Seitsemän uutiset 25.4.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.