Mainos

Kaupunginjohtaja Imatran pihakuvauksesta: Rajan pinnassa Venäjä on aina läsnä

Keskustelua herättänyt tuntemattoman pariskunnan pihakuvaaminen Imatran Rautionkylässä on kuulunut jo Imatran kaupunginjohtajankin korviin.

– Kysymys taitaa olla jostain venäläispariskunnasta, mutta ei tämä nyt suurempaa huomiota ole herättänyt, kertoo Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen.

Yle kertoi tänään Imatra-Facebook-ryhmässä heränneestä keskustelusta, missä ihmeteltiin kaduilla liikkunutta pariskuntaa, joka oli ottanut valokuvia taloista. Valokuvien ottajia kuvailtiin ”naapurimaalaisten” näköisiksi. Lintunen muistuttaa, että rajakaupunkina Imatralla puheenaihe on aina jollain tavalla läsnä.

– Rajan pinnassa Venäjä on aina läsnä. Oli se sitten venäläisten kassajonoetuilu tai tonttikaupat, hän muotoilee.

Lintunen ei ole valokuvauksesta huolissaan.

– Ei tässä ole montaa vuotta, kun Google-auto kävi kuvaamassa myös kaikki kadut. Sekin puhutti aikoinaan, muistuttaa hän hyväntuulisena.

Julkisilla paikoilla kuvaaminen on poliisin mukaan sallittua. Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Pekka Gavrilov muistuttaakin, että kuvaaminen on kiellettyä siinä tapauksessa jos kuvataan esimerkiksi asuntoon sisälle.

Tapauksesta ei ole tullut ylimääräisiä yhteydenottoja poliisille.

– Jos toiminta jatkuu ja on epäilyttävää, niin kyllä sitä sitten tarkkaillaan. Joskus esimerkiksi asuntomurroissa tekijät ovat käyneet tarkistamassa kohteita etukäteen. En kyllä usko, että tässä olisi siitä kyse, Gavrilov miettii.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.