Kaupunginarkiston rakennus romahti Kölnissä

Kolme ihmistä on yhä kateissa Kölnin kaupunginarkiston rakennuksen romahdettua yllättäen Saksassa. Onnettomuus sattui iltapäivällä, kun nelikerroksinen rakennus ja sen viereinen asuintalo sortuivat. Kolmas talo romahti osittain.

Alun perin kerrottiin yhdeksästä kateissa olevasta, mutta kuusi on löydetty illan mittaan.

Kaupunginarkiston talo ennätettiin evakuoida juuri ennen kuin se sortui. Kölnin palolaitoksen mukaan evakuointiin ryhdyttiin sen jälkeen, kun rakennuksesta oli alkanut kuulua kummallisia ääniä. Laitoksen edustajan mukaan ainakin yksi ihminen loukkaantui talon sortuessa.

Sadat pelastustyöntekijät kiirehtivät kaupungin eteläosassa sijaitsevalle onnettomuuspaikalle. Pelastustöissä oli mukana myös rauniokoiria.

- Me kaikki juoksimme ulos arkistosta. Käännyin ympäri ja näin kuinka rakennuksen julkisivu alkoi sortua ja ensimmäiset ikkunat alkoivat hajota, kertoo rakennuksesta paennut Susanne Vandenberg.

Saksalaisten tiedotusvälineiden mukaan sortumisen syynä oli rakennuksen alla kulkevan metrotunnelin kunnostustyöt. Kaupungin edustaja on kiistänyt kuitenkin epäilyt.

Arkisto sijaitsi 1970-luvulla valmistuneessa rakennuksessa. Se on yksi suurimmista alallaan Saksassa. Sen kokoelmissa on noin 65 000 dokumenttia, joista osa on yli tuhat vuotta vanhoja.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat