Mainos

Kaupungeille asukaslehtiä

Lahdessa alkoi tänään ilmestyä ilmaislehti 'Lahtelainen'. Turku saa oman asukaslehtensä myöhemmin keväällä.

Loputkin suuret kaupungit ovet heränneet julkaisemaan omaa asukaslehteä. Lahden kaupunkikonserni julkaisi tiedotuslehtensä ensimmäisen numeron tänään. Lahdessa edellinen asukaslehti loppui lamavuosien säästöhöylään 1990-luvun alussa. Lahden kaupunkikonsernin tiedotuslehden nimeksi on valittu Lahtelainen, millä nimellä kaupunkilaiset aikanaan tunsivat yhden ilmaisjakelulehdistä.

Lahtelainen jaetaan niihin talouksiin, jotka eivät ole kieltäneet mainoksia. Osa 60 000 kappaleen painoksesta tulee tarjolle kirjastoon ja matkailutoimistoon. Lisäksi sisältö julkaistaan kaupungin nettisivuilla.

Tiedotuspäällikkö Sari Pauninsalon mukaan Lahtelaista julkaistaan kolmasti vuodessa. Palveluita käsitellään kaupunkilaisten näkökulmasta, ja samalla tuodaan esille erilaisia kehittämissuunnitelmia ja projekteja.

Myöhemmin keväällä myös turkulaiset saavat vastaavanlaisen julkaisun. Turussa koko hallinto ei ole koskaan tehnyt yhteistä lehteä. Turun tiedotuspäällikkö Seppo Kemppainen arvelee, että kunnilla on nyt tarve perustella olemassaoloaan ja tiedottaa palveluistaan.

Kemppainen kaavailee parhaillaan turkulaisille asukaslehteä ja sille nimeä. Ensimmäinen numero on luvassa toukokuussa. Syyskuun numerossa nostetaan esiin kunnallisvaalit. Turun asukaslehti ilmestyy vastedes neljästi vuodessa.

Valtaosan jutuista laatii kaupungin oma henkilökunta, kun taas Lahdessa juttujen kirjoittaminen on ulkoistettu.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.