Mainos

Kaupthing Bunarbanki vahvistaa asemaansa Suomessa

Pohjoismainen investointipankki Kaupthing Bunadarbanki ostaa enemmistön suomalaisesta sijoitusyhtiöstä Norvestiasta. Kaupan arvo on noin 63 miljoonaa euroa.

Islannin suurin pankki jatkaa yritystään pyrkiä johtavaksi pohjoismaiseksi investointipankiksi. Kaupthing Bunadarbanki ostaa nyt 54 prosenttia Norvestian äänivallasta. Kaupan arvo on noin 63 miljoonaa euroa.

Kaupthing Bunadarbanki on markkina-arvoltaan Islannin pörssin toiseksi suurin yhtiö. Markkina-arvoltaan yhtiö sijoittuu kymmenen suurimman pohjoismaisen pankin joukkoon.

Toinen kauppa Suomessa

Pari vuotta sitten Kaupthing Bunadarbanki osti pankkiiriliike Sofin Suomesta ja nyt se aikoo hakea Sofille pankkitoimiluvan ja vaihtaa sen nimen Kaupthing Bank Finlandiksi.

Kaupthing ostaa nyt 54 prosenttia pörssissä noteeratun Norvestian äänivallasta ja 30 prosenttia osakepääomasta. Yhtiön mukaan sillä ei ole aikomusta ostaa koko Norvestiaa itselleen.

Tavoitteena pohjoisen ykköspaikka


Pitkän aikavälin sijoituksiin keskittyneellä Norvestialla on 13 työntekijää. Viime vuosina vahvasti kasvaneella Kaupthing Bunadarbankilla taas on 1250 henkeä eri puolila maailmaa.

-Uusi yrityskauppa tukee strategiaamme kasvaa johtavaksi pohjoismaiseksi investointipankiksi, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Sigurdur Einarsson sanoo.

Kaupthing Bunadarbanki on kaksinkertaistanut kokonsa vuosittain viiden viimeisen vuoden ajan. Norvestia-konserniin kuuluvat emoyhtiö Norvestian lisäksi Norventures ja Neomarkkia, joka sijoittaa enimmäkseen noteerattuihin ja noteeraamattomiin yhtiöihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.