Mainos

Kaupthing anelee ymmärrystä

Kaupthingin Suomen-maajohtaja Lauri Rosendahl pahoittelee yhtiön nettisivuilla pankkinsa toiminnan jäädyttämistäi. Hän pyytää suomalaisilta ymmärrystä.

- Tilanteet rajusti epävakaisilla rahoitusmarkkinoilla muuttuivat jälleen eilisen aikana hyvin dramaattisella tavalla. Englannin kaaosmaisessa finanssikriisissä paikallinen pankkitarkastusvirasto otti keskiviikon aikana Kaupthingin englantilaisen tytäryhtiön haltuunsa ja pakkosiirsi sen talletukset toiselle pankille. Toimen tarkoituksena oli suojata englantilaisten tallettajien varat pankissamme. Käytännössä näin toimimalla he samalla siirsivät tärkeän osan meidän pankkimme likviditeetistä toisiin käsiin, Rosendahl kirjoittaa.

Suomen Kaupthingin toimintaedellytykset ovat tämän seurauksena Rosendahlin mukaan heikentyneet siinä määrin, että islantilainen emoyhtiö Kaupthing Bank hf. on nyt Islannin rahoitustarkastuksen hallinnassa.

- Me Kaupthingin Suomen toiminnoissa tulemme tekemään kaikkemme, että pystymme tästä huolimatta asiallisesti ja ammattimaisesti hoitamaan kaikki velvoitteet ja vastuut asiakkaitamme kohtaan. Haluamme palvella Teitä arvoisat asiakkaat mahdollisimman hyvin myös näinä vaikeina aikoina. Oman paikallisen suomalaisen henkilökuntani puolesta pyydän kuitenkin hieman ymmärrystä sen osalta, että tässä vaikeassa tilanteessa emme ehkä joka hetkellä pysty ihan parhaimpaamme.

Rosendahl uskoo yhä, että Kaupthingin emoyhtiöllä sekä Islannin ja Suomen viranomaisilla on täysi intressi hoitaa kaikki velvoitteet ja vastuut Suomessa niin hyvin kuin vain on mahdollista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.