Mainos

Kauppojen aukiolo jouluaattona nostatti mielenosoituksen

Mielenosoittajat kohdistivat terveisensä työnantajan ohella lääninhallituksille, joita työntekijöiden puolella pidetään aukioloasioissa lupa-automaattina.

Kauppojen työntekijöiden ärtymys jouluaaton aukiolosta on nostattanut Helsingissä jo oman kansanliikkeen. Sen aktivistit järjestivät tänään mielenosoituksen Elinkeinoelämän keskusliiton toimitilojen edessä Helsingin Kauppatorin laidalla.

Mielenilmaus sujui hyvin rauhallisissa tunnelmissa. Kauppahallin kupeeseen kokoontui aamupäivällä parisenkymmentä aktivistia.

Katoksen alla glögiä ja piparkakkuja nauttineiden mielenosoittajien huolen aiheena ovat etenkin perheelliset työntekijät. Banderolleissa kyseltiin "Koska meillä on joulu?"

Kansalaisliikkeen vetäjä Kenneth Liukkonen korostaa, että naisvaltaisella alalla on paljon yksinhuoltajia, jotka eivät pysty järjestämään lapsenhoitoa jouluaattona.

Liukkonen perustelee tempausta sillä, että koska valtiovalta eivätkä työmarkkinaosapuolet ole pystyneet vaikuttamaan joulun aukioloihin, se jää kansalaisten oman aktiivisuuden varaan.

Osa-aikaisena kaupanmyyjänä työskentelevä Liukkonen ryhtyi kokoamaan kansanliikettä, kun hallinto-oikeus katsoi, ettei Palvelualojen ammattiliitolla Pamilla ole valitusoikeutta asiassa. Pam ei tilaisuuden järjestämiseen osallistunut.

Mielenosoittajat kohdistivatkin terveisensä työnantajan ohella lääninhallituksille, joita työntekijöiden puolella pidetään aukioloasioissa lupa-automaattina. Etelä-Suomen läänin maaherralle Anneli Tainalle kerätään asiasta adressi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.