Mainos

Kauppias varoittaa: Väärät sataset vaikea tunnistaa

Turussa ja Tampereella on ollut liikkeellä vääriä satasen seteleitä. Huijauksen kohteeksi on joutunut useita kauppiaita. Väärällä satasella onnistuttiin maksamaan muun muassa Turussa sijaitsevassa leluliike Casagrandessa.

Myymälässä asioi eilen noin puolenpäivän aikaan ulkomaalaistaustainen mies.

– Mies teki pienen ostoksen, jonka hän maksoi sadan euron setelillä. Meillä on valaisulaite, jolla katsoin tätä seteliä. Se tuntui käteen aika sileältä, mutta siinä näkyi kaikki vesileimat ja hologrammit ja kaikki, Sabrina Casagrande kertoo.

Epäilyt huijauksesta heräävät vasta noin tuntia myöhemmin.

–Meille soitti toisen kaupan yrittäjä, joka oli löytänyt roskiksesta meidän muovikassin ja täältä tehdyn pienen ostoksen. Myös tässä toisessa kaupassa oli tehty pieni ostos, joka oli maksettu sadan euron setelillä.

Tällöin Casagrande otti setelin uudelleen tarkasteltavaksi.

–Sitten kun me katsottiin tätä rahaa, niin vertailemalla toiseen sadan euron seteliin huomaa, että se on väärennös. Mutta erittäin, erittäin laadukas väärennös, Casagrande toteaa.

Liikkeellä useampi huijari?

Huijarit ehtivät iskeä useisiin lähellä sijaitseviin liikkeisiin. Casagranden mukaan väärää rahaa levittäviä henkilöitä on liikkeellä useampi kuin yksi.

–Meillä kävi yksi kaveri ja niitä on ollut useampi samaan aikaan liikkeellä. Isommasta tällaisesta toiminnasta on kuitenkin kyse.

Casagrande on hieman harmissaan siitä, ettei tietoa vastaavista tapauksista muilla paikkakunnilla oltu levitetty tarpeeksi tehokkaasti.

–Tämä tieto olisi pitänyt saada mahdollisimman nopeasti valtakunnalliseen levitykseen. Ymmärsin, että nämä kaverit ovat toimineet myös Tampereella aikaisemmin tällä viikolla, Casagrande harmittelee.

–Jos tämä tieto olisi tullut aikaisemmin, niin olisimme osanneet olla varuillamme. Jälkeen päin on tietysti tämä jälkiviisaus: pieni ostos ja iso seteli, sen olisi tietysti pitänyt herättää epäily.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.