Mainos

Kauppias päättää tuoretiskinsä sisällön

Tuoreen kalan tunnistaa väristä ja kiinteydestä. Kuva: Lehtikuva

Kauppojen tuoretiskit myyvät mielikuvaa tuoreesta kalasta ja lihasta. Käytännössä tiskit kuitenkin pursuavat vakuumipakkauksista purettua tavaraa.

Elintarvikkeiden laatua valvova Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ei hätkähdä tietoa. Viraston mukaan kauppias saa päättää tuoretiskinsä sisällön, kunhan myy laadultaan kunnollista tavaraa.

- Ei ole olemassa mitään ylhäältä annettuja määritelmää tuoretiskille. Erona itsepalveluhyllyssä myytävään tavaraan on se, että tuoretiskillä tuotteet myydään irtotavarana. Siinä voi asiakas itse valita tarvitsemansa määrän, ylitarkastaja Tytti Itkonen toteaa.

Evira ei pidä vakuumipakattujen tuotteiden myyntiä tuoretiskillä harhaanjohtavana.

- Harhaanjohtavaksi se muuttuu silloin, jos tuoretiskillä myydään tavaraa paukkauksiin merkityn viimeisen käyttöpäivän jälkeen, Itkonen arvioi.

Uusi Suomi kertoi eilen, että monen kaupan tuoretiskillä myydään vakuumipakkauksista otettua kalaa. HOK-Elannon tiedotuspäällikkö Ralf Nyberg myönsi käytännön. Nybergin mukaan tuottaja pakkaa kalan tehtaassa vakuumiin, joka kaupassa vain avataan, ja kala nostetaan esille. Nyberg puolusteli käytäntöä laadun takaamisella.

Asiakkaille ei erikseen tiedoteta, että tiskin kala on samaa kuin valmispaketeissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.