Mainos

Kauppiaat uskovat: Ex-Nokialaisten Meego-puhelimille löytyy tilaa

Nokian entisten työntekijöiden perustaman Jolla-yhtiön suunnitelma tuoda markkinoille uusi Meego-pohjainen älypuhelin saa myönteisen vastaanoton suomalaisilta operaattoreilta.

Sekä DNA että Elisa ovat valmiita ottamaan Jollan puhelimen valikoimiinsa, kunhan tuotteen brändi ja ominaisuudet ovat kohdallaan. Nokian ensimmäinen ja viimeiseksi jäänyt Meego-puhelin N9 sai hyvän vastaanoton ja sillä on edelleen uskollinen kannattajakuntansa.

– N9 oli suosittu puhelin, ja sitä myytiin hyvin ennen kuin Lumiat tulivat markkinoille. Siinä on hyvin innovatiivinen tapa käyttää kosketusnäyttöä, jota on kaivattu ja kysytty, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Ratkaisevaa on, minkälaisen brändin ja käytettävyyden Jolla saa puhelimilleen kehitettyä ja miten puhelimiin saadaan sovelluksia.

– Sovellukset ovat iso asia nykypäivänä, siinä kilpaillaan siitä, paljonko on tarjolla. Kuluttajatkin ovat tästä kiinnostuneita, vaikka loppupeleissä yksittäiset kuluttajat käyttävät erittäin pientä määrää sovelluksia, Aavikko sanoo.

Tietoa hintaluokasta odotetaan

Elisan yritysasiakkaiden Connectivity-johtaja Anssi Okkonen toivottaa myös Jollan lämpimästi tervetulleeksi markkinoille.

– On hienoa, että Nokiasta on syntynyt tällainen uusi hanke.

N9 sai ilmestyessään myönteisen vastaanoton, ja myös Okkonen kertoo olleensa vaikuttunut.

– Muistan, kun sain ensimmäistä kertaa käteeni N9-puhelimen. Olin todella yllättänyt, se oli kyllä todella hyvä käyttökokemus.

Henkilöasiakkaista vastaava johtaja Jan Virkki odottaa myös Jolla-puhelimia mielenkiinnolla, mutta kaipaa vielä lisätietoja ominaisuuksista ja hintaluokasta.

– Jos ominaisuudet ja hinta ovat kohdallaan, niin aina uusia pelureita mahtuu. Tässä vaiheessa on vielä vaikea arvioida, mikä kohderyhmä on, Virkki sanoo.

Jolla ilmoitti viikonloppuna julkistavansa tämän vuoden aikana uuden Meego-pohjaisen älypuhelimen. Yhtiön ovat perustaneet entiset Nokian työntekijät, jotka kehittivät N9-puhelinta. Jollalla on tällä haavaa noin 50 työntekijää, mutta yhtiö kasvaa nopeasti.

Jolla on perustettu Nokian Bridge-ohjelman tuella. Bridge tukee Nokiasta lähteneiden työntekijöiden yrityshankkeita.

(MTV3 - STT)

Katso huomenna keskiviikkona Jolla Mobilen toimitusjohtajaJussi Hurmolanhaastattelu Huomenta Suomessa. Hurmola on ohjelman vieraana kello 8.20.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.