Mainos

Kauppiaat haluavat viinin kauppoihin vuonna 2000

Elintarvikekauppiaat haluavat viinin ruokakauppoihin jo vuoden 2000 alussa. Samalla pitäisi vapauttaa kauppojen aukioloaika. Suomen Päivittäistavarakauppa julkisti tavoitteensa tänään, kun se esitti toiveensa maaliskuun vaalien jälkeen muodostettavalle uudelle hallitukselle.

Yhdistyksen mielestä on tärkeää, että tulevalla vaalikaudella keskitytään kotimarkkinoiden toimintaedellytysten ja kilpailukyvyn parantamiseen. Tavoitteensa se katsoo tukevan näitä pyrkimyksiä ja edistävän työllisyyttä.

Samalla helpotettaisiin kuluttajien elämää. Listalla on myös arvonlisä- ja alkoholiveron keventäminen niin, että ne saadaan lähemmäksi muiden EU-maiden tasoa. Päivittäistavarakauppa edustaa noin 95 prosenttia alan kauppiaista. Yhdistyksessä on mukana kaikenkokoisia kauppoja. -Kotimarkkinoiden ja kaupan kehityksen kannalta toimintavapaus on olennainen edellys, yhdistys muistuttaa.

Tätä nykyä vain alle sadan neliön kaupat voivat olla rajoituksetta auki. Lisäksi kaikki kaupat voivat olla auki sunnuntaisin kesällä ja joulukuussa sekä tiettyinä kauppa- ja teollisuusministeriön osoittamina muina sunnuntaina.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.