Mainos

Kauppi: Suomen pankit pärjäävät stressitestissä

Finanssialan keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi uskoo Suomessa toimivien pankkien pärjäävän euro-alueen stressitestissä.

- Suomalaisten pankkien osalta tämä testi ei tule asettamaan mitään ongelmia. Finanssivalvonta on tehnyt kaikille suomalaisille pankeille samankaltaisia testejä, joissa on ollut vielä tiukemmat ehdot, Kauppi sanoo.

EU:n rahoitusvalvojien yhteistyöelimen CEBSin järjestämän stressitestin tarkoituksena on selvittää, missä kunnossa eurooppalainen pankkisektori tällä hetkellä on. Testissä mukana oleva ainoa kokonaan suomalainen pankki on OP-Pohjola. Suomessa toimivista pankeista mukana ovat myös Nordea ja Sampo Pankki. Nämä pankit kattavat yli 80 prosenttia Suomen pankkisektorista, kun jokaisesta euro-alueen maasta on oltava vähintään 50 prosentin edustus.

Kauppi kertoo, että stressitesti suoritetaan eurooppalaisten finanssivalvojien yhteisesti päättämillä pelisäännöillä.

- Pankit vastaavat listaan kysymyksiä ja kertovat, miten kuvitellussa tilanteessa heidän pankkinsa tilanne näyttäisi.

Testin lopputulos on Kaupin mukaan hyvin suuntaa-antava, sillä testi kattaa 65 prosenttia eurooppalaisista pankkimarkkinoista. Tulokset julkaistaan heinäkuun 23. päivä, jolloin selviää, missä kunnossa talouskriisin myllertämä pankkisektori on Euroopassa.

Tulokset julkaistaan jokaisesta pankista yksityiskohtaisesti, mikä on Kaupin mielestä tärkeää markkinoiden luottamuksen kannalta.

- Luottamusta lisäävä vaikutus on se, mitä tavoitellaan, ja se lisääntyy parhaiten, mitä enemmän annetaan julkisuuteen. Sitä vähemmän on markkinoilla kysymysmerkkejä. Kysymysmerkit ovat juuri niitä, jotka aiheuttavat luottamusvajetta.

Katso Leea Ollikaisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.