Mainos

Kauppatorin turvallisuudessa puutteita – antaako poliisi tavata torilla, jos MM-kulta tulee?

Poliisi ja Helsingin kaupunki eivät sano jyrkästi ei sille, että Kauppatorilla juhlittaisiin, jos Suomelle tulisi jääkiekon MM-kulta sunnuntain finaalissa.

Kauppatoria alettiin karsastaa massajuhlapaikkana vuoden 2011 MM-juhlien jälkeen. Poliisi ja pelastuslaitos eivät pitäneet paikkaa turvallisena 100 000 henkilön juhlille muun muassa siksi, että yleisömassa saattaa työntää osan juhlijoista satama-altaaseen.

Vuoden 2011 juhlien jälkeen tulevaksi juhlapaikaksi osoitettiinkin Kauppatorin sijaan Olympiastadionin vieressä sijaitseva Mäntymäen kenttä. Helsingin poliisin mukaan näin on edelleenkin – ainakin periaatteessa.

– Lähtökohtaisesti tilanne on ennallaan: Kauppatorin turvallisuudessa on havaittu puutteita suurten yleisötapahtumien kohdalla. Jos mitali tulisi, niin lähtisimme sitten vasta järjestäjän eli Jääkiekkoliiton kanssa miettimään vaihtoehtoja. Pitäisi miettiä turvallisuusasiat kuntoon ja miettiä miltä kaupunki näyttää nyt, sanoo ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisista.

Hän ei innostu laajemmin spekuloimaan mikä olisi paras paikka pitää mitalijuhlat.

– Olemme poliisissakin jääkiekkofaneja ja sen verran taikauskoisia, ettemme halua lähteä ennakoimaan otteluiden lopputuloksia, emmekä sitä myöten myöskään juhlapaikkoja. 

Myös Jääkiekkoliitto toppuuttelee juhlasuunnitelmia.

– Jos kulta tulee, alamme suunnitella juhlia vasta sen jälkeen eli sunnuntaina illalla, sanoo viestintäpäällikkö Henna Malmberg Jääkiekkoliitosta.

Helsingin kaupunginkanslian viestintäpäällikkö Tapio Karin mukaan kaupunki suhtautuu avoimesti mahdollisiin juhliin.

–  Viime juhlien jälkeen pohdimme, että Kauppatori ei ole paras sijainti suurille juhlille, koska osa juhlijoista voi pudota mereen.

Tapio Kari pitää Senaatintoria mahdollisena juhlapaikkana.

– Sinne mahtuisi varmaankin paremmin, mutta en osaa ottaa tarkemmin kantaa miten juhlat siellä voitaisiin järjestää. Mutta toki toivomme, että tällainen menestys Suomea kohtaisi ja voitaisiin juhlat järjestää. Kyllä silloin löytyy joustoa ja pelivaraa kaupunginkin puolesta, sanoo Kari.

– Osa saattaa ajatella, että Mäntymäen kenttä Stadionin vieressä on kaukana, pohtii Tapio Kari etukäteen ehdotettua vaihtoehtoista juhlapaikkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.