Mainos

Kauppatieteellisen alan hakijamäärät laskivat

Suosituin opinahjo yhteisvalinnassa oli Helsingin kauppakorkeakoulu, jonka oli asettanut ensisijaiseksi hakukohteeksi yli 2 000 hakijaa.

Kauppatieteellisen alan yhteisvalintaan osallistuneiden määrä laski noin 500:llä viime vuodesta. Yhteisvalinta järjestettiin tänä keväänä toista kertaa. Haussa tuli hyväksytyksi 1 452 opiskelijaa, kun hakijoita oli yhteensä 5 240.

Yhteisvalinnassa sai hakea kolmeen mukana olevista yliopistoista, jotka tuli asettaa järjestykseen mieluisuuden mukaan. Ensisijaiseksi asettamaansa yliopistoon pääsi penkkiä kuluttamaan hyväksytyistä noin kolme viidestä.

Kolmannes hakijoista luotti kykyihinsä sen verran, että haki vain yhteen yliopistoon. Pääsykokeisiin osallistui yli 80 prosenttia hakijoista.

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa ovat mukana Helsingin kauppakorkeakoulu, Joensuun yliopisto, Kuopion yliopisto, Lapin yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun kauppakorkeakoulu ja Vaasan yliopisto.

Suosituin opinahjo yhteisvalinnassa oli edelleen Helsingin kauppakorkeakoulu, jonka oli asettanut ensisijaiseksi hakukohteeksi yli 2 000 hakijaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.