Mainos

Kauppataseen ylijäämä yli 4 miljardia

Kauppataseen ylijäämä nousi tullihallituksen keräämien tietojen mukaan huhtikuussa 4,1 miljardiin markkaan. Ylijäämä oli 0,2 miljardia markkaa suurempi kuin ennakkotiedoissa arvioitiin.

Tammi-huhtikuussa kauppataseen ylijäämä oli 20,7 miljardia, kun vienti vuosi sitten oli 15,5 miljardia markkaa tuontia suurempi. Viennin arvo kasvoi huhtikuussa 12 prosenttia viime vuoden huhtikuusta. Se kohosi 20,2 miljardiin markkaan. Neljän ensimmäisen kuukauden vienti nousi 85,9 miljardiin markkaan eli 20 prosenttia suuremmaksi kuin vuotta aiemmin.

Viennin kasvun hidastuminen huhtikuussa johtui paperiteollisuuden lakosta, minkä johdosta massa- ja paperiteollisuuden viennin arvo jäi 7 prosenttia pienemmäksi kuin vuosi sitten. Muun teollisuuden tuotteiden viennin kasvu jatkui sen sijaan vahvana.

Sähköteknisten tuotteiden vienti kasvoi huhtikuussa neljänneksen edellisvuotista suuremmaksi. Muun metalliteollisuuden vienti lisääntyi 17 prosenttia. Koneiden ja laitteiden vienti kasvoi 22 prosenttia ja metallien perusteollisuuden vienti viidenneksen. Kemian teollisuuden vienti kasvoi 13 prosenttia.

Tuonti kasvoi huhtikuussa 15 prosenttia ja koko ensimmäisellä vuosikolmanneksella 16 prosenttia. Tuonnin arvo oli huhtikuussa 16,6 miljardia ja tammi-huhtikuussa 65,2 miljardia markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.