Mainos

Kauppalehti: STX kinuaa yhä rahaa Suomen valtiolta

Telakkakonserni STX vaatii yhä valtiolta tukea Suomen-yhtiölleen. Näin uutisoiKauppalehti.

– Valtion sijoitus on edelleen ajankohtainen ja jopa ehdoton STX Finlandille. Se turvaisi risteilijöiden jatkorakentamisen Turun telakalla. Toinen vaihtoehto Turulle on Ranska, joka nyt auttaa Oasis-risteilijän kohdalla paljon enemmän kuin Suomi olisi ollut valmis tekemään, STX:n varapääjohtaja Jeff Roh sanoo Kauppalehden haastattelussa.

Roh on STX-konsernin investoriosaston johtajana. Hän on aiemmin vastannut konsernin telakkateollisuuden strategioista ja osallistunut korkeimman johtoportaan työskentelyyn.

Kauppalehden mukaan korelaiset käyvät nyt kovaa peliä Suomen telakoista. STX Finlandin osakkeita olisi nyt myynnissä sijoittajille.

– Emme pysty myymään STX Finlandin osakkeita sijoittajille. Silloin valtio jää ainoaksi vaihtoehdoksi STX Finlandin osakkaana tai sijoittajana, Roh jatkaa.

Suomen telakat ovat tehneet viidessä vuodessa noin 180 miljoonan euron tappiot. STX teki viime vuonna teakoillaan noin 13 miljardin liikevaihdon. Liikevoittoa kertyi vain parisataa miljoonaa eli 1,5 prosenttia liikevaihdosta. Kauppalehden mukaan Korean Times uutisoi viime viikolla, että STX-konserni on joutunut eri yhtiöidensä, kuten STX Energyn, osakkeiden myynnillä tukevoittamaan liian laihaa kassavirtaansa.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) ei halunnut kommentoida asiaa STT:lle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.