Mainos

Kauppalehti: MM-kisat ovat Ylelle rahareikä

Yle väläyttää televisiolupamaksujen korottamista entisestään yhtenä mahdollisuutena kattaa Helsingin MM-kisojen mittavat kulut.

Yleisradiolle yleisurheilun MM-kisoista koituvat noin seitsemän miljoonan suuruiset kulut ovat huomattavasti sen saamia tuloja suuremmat.

Tämänpäiväisen Kauppalehden mukaan Yle väläyttääkin televisiolupamaksujen korottamista entisestään kulujen kattamiseksi.

- Tulopuolemme perustuu 90-prosenttisesti televisiomaksuihin. Ja kun tällainen tilanne tulee, joudumme katselemaan tilannetta uudelleen, kertoo Yleisradion tv-ohjelmistojohtaja Heikki Seppälä.

MM-kisaprojektista vastaavan Seppälän mukaan tapahtuma on todella huonoa bisnestä yhtiölle, koska kulut ovat niin mittavat. Signaalin tuotantoon tarvitaan paljon työvoimaa. Lisäksi tuotantoon tarvittavasta kalustosta noin 90 prosenttia joudutaan vuokraamaan ulkomailta, sillä Suomessa sitä ei ole riittävästi.

Tuloja Yle saa muun muassa tuotantotukena tapahtuman oikeuksien omistajilta, mutta tuki on Seppälän mukaan todella pieni.

Yleisradion liiketappio vuonna 2004 oli 60,6 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.