Mainos

Kauppalehti: Asuntomarkkinat pullonkaula talouskasvulle

Valtiovarainministeriön alivaltiosihteerin Martti Hetemäen mukaan kohtuuhintaisten asuntojen puute uhkaa jo talouskasvua. Esimerkiksi Helsingin seudulla osa yrityksistä kärsii jo nyt työntekijäpulasta korkeiden asumiskustannusten vuoksi.

Valtiovarainministeriön alivaltiosihteerin Martti Hetemäen mukaan asuntojen kalleus on jo uhka muutoin hyvälle työllisyyskehitykselle. Kauppalehden haastatteleman alivaltiosihteerin mielestä korkeat asumiskustannukset ovat ainakin yksi selitys vaikeuksiin sovittaa yhteen työn kysyntä ja tarjonta.

Esimerkiksi Helsingin seudulla, jossa asumiskustannukset ovat kaikkein korkeimmat, työllisyyskehitys vastaa vain koko maan keskiarvoa. Kuitenkin alueen talouskasvu on ollut keskiarvoa nopeampaa, ja osa yrityksistä sanoo kärsivänsä työvoimapulasta.

- On onnetonta, jos meillä on edellytykset työllisyyden ja talouden hyvälle kasvulle, mutta tämä ei toteudu tekijäpulan vuoksi, sanoo Hetemäki.

Hetemäen mukaan selvitykset osoittavat, että asuntohintojen korkeus johtuu pitkälti rakentamiskelpoisen tonttimaan kalleudesta. Hänen mukaansa esimerkiksi osan Lounais-Sipoosta liittäminen Helsinkiin parantaisi tilannetta.

Asuntopolitiikan lisäksi myös työvoimahallinnolla on Hetemäen mukaan tärkeä rooli työntekijöiden ja työpaikkojen saattamisessa yhteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.