Kauppalehti aloittaa yt-neuvottelut

Koko henkilökuntaa koskevien neuvottelujen tavoitteena on vähentää 35-40 työpaikkaa.

Kauppalehti aloittaa koko henkilökuntaa koskevat yt-neuvottelut. Emoyhtiö Alma Media tiedotti tänään, että Kauppalehti tavoittelee 35-40 työntekijän vähennystä. Henkilökunnan kokonaismäärä on nyt Kauppalehdessä reilut 200, joten toteutuessaan vähennykset merkitsevät vajaan viidenneksen vähennystä yhtiön henkilöstöön.

Kauppalehti on tehnyt perinteisesti vahvaa tulosta, mutta viime vuosina yhtiön tuloskunto on heikentynyt. Kauppalehden toimitusjohtajan Juha-Petri Loimovuoren mukaan tällä operaatiolla haetaankin kilpailukykyä.

Vähennystarve johtuu Loimovuoren mukaan osaltaan siitä, että talouslehtien mediamyynti on sujunut useamman vuoden ajan odotuksia heikommin. Tämän vuoden tammi-marraskuussa talouslehtien mediamyynti väheni kolme prosenttia. Rikkana rokassa on ollut yrityksiltä yrityksille kohdistuvan mainostamisen vaisu kasvu jo useamman vuoden ajan.

- Toinen puoli tässä on toiminnallinen. Mietimme nyt toimituksessa, mikä on oikea tapa organisoitua tekemään monimediaa. Mietimme sitä, kuka tekee ja miten tekee, ja siihen haetaan nyt uutta mallia ja tehokkuutta, toteaa Loimovuori.

Hänen mukaansa neuvottelut kohdistuvat kaikkiin Kauppalehden osastoihin toimituksesta hallintoon asti.

- Kaikki paikat katsotaan, että onko tehostamismahdollisuuksia, Loimovuori sanoo.

Kaikki Kauppalehden tuotteet jatkavat ilmestymistään. Näitä ovat Kauppalehti, Kauppalehti Presso ja Kauppalehti Optio, Kauppalehti Vip ja Kauppalehti Online. Lisäksi Kauppalehti toimittaa Talousuutisia MTV3-kanavalle.

- Kyllä tämä tuli täytenä yllätyksenä. Se on ollut tiedossa, että mediamyynti on ollut vaikeampaa kuin aiemmin, mutta yt-neuvotteluja en tähän tilanteeseen odottanut, toteaa pääluottamusmies Kimmo Lundén.

Talousmedioissa istuttu ahkerasti yt-pöydissä

Myös muissa talousmedioissa on käyty tänä syksynä yt-neuvotteluja. Talentumissa yhteistoimintaneuvottelut johtivat 25 työntekijän irtisanomiseen. Kaikkiaan Talentumin henkilökunta vähentyy 54 henkilöllä, sillä yhtiöstä on lähtenyt muutoin työntekijöitä, ylin johto on supistunut ja tilaajapalvelu ulkoistetaan.

Taloussanomissa yt-neuvottelut johtivat puolestaan kuuden vakituisen henkilön vähentämiseen markkinoinnista ja levikkimyynnistä.

Media-alalla on riittänyt muutenkin säpinää viime aikoina. Viimeksi laineita nostatti Alman ja Keskisuomalaisen teerenpeli mahdollisesta yhdistymisestä. Alma Media tavoitteli sulautumista Keskisuomalaisen kanssa, mutta Keskisuomalaisen hallitus päätti viime viikolla lopettaa keskustelut yhdistymisestä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat