Mainos

Kauppaketjut lähteneet nihkeästi ruoan verkkokauppaan

Verkosta tilattavista valmiiksi suunnitelluista ruokakasseista odotetaan helpotusta muun muassa lapsiperheiden arkeen. Niin sanottu kauppakassitoiminta on Suomessa vielä pientä, mutta palvelujen tarjoajia on useita ja niiden käyttäjämäärät kasvavat.

Kotiin voi tilata valmiiksi suunnitellun ruokakassin, jonka mukana tulevat reseptit. Asiakas valmistaa ruokansa itse, mutta säästää vaivaa suunnittelussa ja kaupassa käymisessä.

– Kasvu on ollut huimaa. Luulen, että ihmiset arvostavat laadukkaita raaka-aineita ja arjen helpottamista, sanoo vuoden ajan toimineen Middag-yrityksen perustaja Mariella Backmansson.

Eniten tarjontaa on pääkaupunkiseudun ympäristössä, mutta Neljän ruoka tarjoaa kauppakasseja useilla rannikkopaikkakunnilla aina Ouluun asti.

– Ruotsinkielisillä alueilla ihmiset ovat kuulleet palvelusta aiemmin ja ovat siten avoimempia palvelulle, sanoo yrityksen päivittäisistä toiminnoista vastaava Suvi Jokinen.

Ruotsissa kauppakassipalvelut ovat olleet suosittuja pitkään.

Englanti on verkkoruokakaupan edelläkävijä Euroopassa. Siellä suuret toimijat ovat lähteneet mukaan markkinoille. Suomessa niiden panos on vielä pientä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.