Mainos

Kauppakeskusten rakentamiselle tiukka kontrolli

Kauppakeskusten rakentamiselle halutaan nykyistä tiukempi kontrolli.

Työryhmän ehdotusten toteutuessa kunta ei voisi enää kaavoittaa niin suuria marketteja kuin haluaa. Asuntoministeri Jan Vapaavuoren mukaan suuret kaupat pitäisi rakentaa ensisijaisesti keskustaan.

- Kaupan yksiköitten koko on ollut Suomessa voimakkaassa kasvussa, ja samaan aikaan pyrkimys hakeutua keskustoista moottoriteitten varsille ja yhdyskuntarakenteessa huonompiin paikkoihin. Tämä kehityssuunta on sinänsä erittäin kielteinen.

- Työryhmän mukaan olemme olleet ministeriössä liian sallivia ja lepsuja. Minusta se on erittäin vakava viesti, mutta myös hyvä viesti. Huomaan, että työryhmä tosissaan lähtee siitä, että lainsäädännön pitää tukea meidän ilmastopoliittisia tavoitteita, Vapaavuori kertoo MTV:n Uutisille.

Nykyistä tiukempaan valvontaan ovat joutumassa etenkin suuret erikoisliikkeet. Ministeri Vapaavuoren mukaan nyt erityiskohtelu loppuisi.

- Tähän mennessähän paljon tilaa vaativa kauppa: huonekalu-, auto- ja rautakauppa esimerkkeinä, ei ole ollut sijainninohjauksen piirissä vaan niitä on saanut sijoittaa periaatteessa minne tahansa. Nyt se tulisi samanlaisen harkinnan piiriin kuin ruokakauppakin ja päivittäistavarakauppa.

- Tilaa vaativien kauppojen vaikutuksia liikennevirtoihin ynnä muihin arvioitaisiin, ja sen perusteella maakuntatasolla päätettäisiin minne niitä voi sijoittaa ja minne ei.

Jos työryhmän ehdotukset toteutuvat, seudun kunnat päättäisivät vastedes hankkeiden koosta yhdessä maakuntaliitossa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.