Mainos

Kauppakeskus Itäkeskus vaihtoi omistajaa

Suomen suurin kauppakeskus Itäkeskus on myyty hollantilaisille.

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda Oyj on myynyt Kauppakeskus Itäkeskukssen hollantilaiselle kiinteistösijoitusyhtiö Wereldhave N.V.:lle 317 milj. eurolla.

Kaupasta syntyy Spondalle noin milj.62 milj. euron myyntivoitto. Sponda sitoutuu samalla merkitsemään
1 935 000 kpl Wereldhaven osakkeita, jotka vastaavat noin 10 % osakekannasta ja oikeuttavat täyteen osinkoon vuodelta 2001.

Sponda on kehittänyt Kauppakeskus Itäkeskuksesta Pohjoismaiden suurimman alueellisen liikekeskuksen, joka on kiinnostanut myös ulkomaisia sijoittajia. Suurena eurooppalaisena kauppakeskusten omistajana Wereldhave edesauttaa edelleen Itäkeskuksen kasvua. Kauppa on myös Spondan strategian mukainen.

Kauppakeskus Itäkeskus oli suurin Spondan omistamista kiinteistöistä. Sen pinta-ala on noin 10 hehtaaria ja siellä on yli 240 liikettä. Kauppakeskuksen liikkeiden myynti 2001 oli 282 milj. euroa. Itäkeskuksen nettotuotto vuonna 2001 oli liki 19 milj. euroa. Kaupalla ei ole välitöntä vaikutusta kauppakeskuksen toimintaan tai vuokrasuhteisiin.

Wereldhave N.V. on Euronextissä Amsterdamissa noteerattu kiinteistösijoitusyhtiö, joka omistaa toimistotaloja, kauppakeskuksia ja asunto- ja teollisuuskiinteistöjä. Wereldhaven kiinteistöpääoman markkina-arvo on kaupan solmimisen jälkeen 2,2 mrd euroa. Wereldhaven kiinteistöt sijaitsevat Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.