Mainos

Kauppakeskuksista kaavaillaan tulevaisuuden huoltoasemia

Suuret energiayhtiöt ovat aloittaneet sähköautojen latausverkoston rakentamisen Suomeen. Ensimmäisiä latauspisteitä rakennetaan isojen kaupunkien kauppakeskuksiin.

Energia-ala vaatii Vanhasen hallitukselta verohelpotuksia, jotta myös sähköautot yleistyisivät ja liikenteen päästöt vähenisivät.

- Sähköautot tulevat Suomen markkinoille heti, kun saadaan tietää, miten niitä tullaan verottamaan ja poistuuko niistä käyttövoimavero. Kaikki merkittävät autonvalmistajat tuovat sähköautot markkinoille 2013-2014, arvioi Fortumin asiakkuuspäällikkö Juha Matikainen.

Ilman verohelpotuksia sähköautot ovat liian kalliita kuluttajille. Mutta itse kyyti on paljon halvempaa kuin bensalla: Fortumin Matikaisen arvion mukaan sähkö maksaa nykyisellä hinnalla kaksi euroa sadalta kilometriltä.

Tiivistä latausverkostoa tarvitaan, sillä nykyakuilla pääsee yhdellä latauksella reilut sata kilometriä. Parkkipaikkojen lämmitystolpat tarjoavat ensiavun.

Latausverkostoa rakennetaankin kauppakeskuksiin, sillä niissä asioivilla on usein juuri pari tuntia hyvää aikaa ladata autoa.

Fortum tekee yhteistyötä Stockmannin kanssa: Helsingin jälkeen latauspisteitä tulee lähiviikkoina Turkuun, Tampereelle ja Ouluun.

Lisäksi Helsingissä avataan ensi kuun alussa uudenlainen huoltoasema. Parin viikon päästä pressun alta paljastuu sähköautojen tankkauspiste, jossa virtaa voi tilata tekstiviestillä.

- Lataus on maksettava mobiilipäätteellä. Alkuvaiheessa lataus on kuitenkin ilmainen, kertoo tutkimuspäällikkö Jussi Palola Helsingin Energiasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.