Mainos

Kauppakeskukset keräävät leluja ystävänpäivänä

Kuva: Lehtikuva

Muun muassa Espoon Ison Omenan ja Rovaniemen Sampokeskuksen omistava Citycon järjestää kauppakeskuksissaan valtakunnallisen lelukeräyksen, jolla kerätään ehjiä ja turvallisia leluja niitä eniten tarvitseville lapsille. Leluja kerätään huomenna ystävänpäivänä.

- Idea lähti liikkeelle pääkaupunkiseudulla viime vuonna. Mietimme, mitä voisimme tehdä tietyn alueen keskuksena, kertoo Cityconin kaupallinen johtaja Pekka Helin.

Cityconin asiakaskyselyssä ihmiset toivoivat, että kauppakeskukset osallistuvat paikallisten ihmisten arkeen entistä aktiivisemmin.

Viimevuotinen kokeilu muutamassa kauppakeskuksessa oli niin rohkaiseva, että nyt päätettiin lähteä liikkeelle koko Suomineidon pituudelta.

- Pelkästään Isossa Omenassa Espoossa saimme yksitoista täyttä kaupparullakollista ihan pienellä aktivoinnilla. Ihmiset ovat olleet mielissään tällaisesta mahdollisuudesta ja leluthan ovat sellaisia, että ne jossain vaiheessa jäävät perheessä ylimääräisiksi.

Citycon toimii yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistysten ja Lions-klubien kanssa.

- Mannerheimin Lastensuojeluliiton ihmiset katsovat sitten paikallisesti lähialueillaan olevia päiväkoteja ja sairaaloita, joihin lelut lahjoitetaan.

Osa leluista menee Mannerheimin Lastensuojeluliiton perhekahviloihin, joita on noin 430 ympäri maata.

Helinin mukaan haussa ovat nimenomaan ehjät ja turvalliset lelut. Sillä ei niinkään ole väliä, ovatko ne kovia vai pehmeitä, nalleja, pelejä tai kirjoja. Esineistä ei saa irrota pieniä osia ja niiden pitää olla leikeissä kestäviä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.