Mainos

ESS: Kauppa poisti lukiolaisia myymälästä - liitto hämmentynyt

Suomen Lukiolaisten Liitto on hyvin hämmentynyt lukiolaistyttöjen poistamisesta keskellä päivää Lidlin myymälästä Heinolassa.

Liiton puheenjohtaja Daniel Sazanov kertoo, ettei liittoon ole tullut tietoa koskaan aikaisemmin vastaavasta.

– Tämä on kyllä yllättävä tieto. Kuulostaa erittäin omituiselta, Sazanov toteaa.

Etelä-Suomen Sanomat kertoi tänään, että kolme lukiolaistyttöä oli käännytetty Lidlin myymälästä Heinolassa torstaina. Lehden mukaan 17-vuotiaat opiskelijat olivat menossa hyppytunnilla ostamaan välipalaa, kun myyjä tuli ilmoittamaan, että tyttöjen pitää poistua. Syyksi myyjä oli kertonut koulun rehtorin yhteydenoton, jonka mukaan koululaiset eivät saa olla kaupassa ennen kahta iltapäivällä.

- Sanoimme, että olemme lukiolaisia, eikä meidän koulussa ole tuollaista sääntöä. Kysyimme asiaa myöhemmin rehtorilta, eikä sieltä ollut soitettu, yksi tytöistä kertoo lehdessä.

Tytöt pitivät syntynyttä tilannetta hyvin ikävänä.

– Tilanne oli nolo ja kiusallinen, kun ihmiset katselivat ympärillä ja ihmettelivät, miksi meitä saatetaan ulos, hän kertoo.

Lidlin mukaan ongelma on siinä, että välituntien aikana kauppaan tulee kerralla kymmenittäin nuoria.

- Siellä on ollut epäasiallista käyttäytymistä: roskaamista, huutelua ja mekastamista. Rajoittaminen on ollut myymälähenkilökunnan keino hallita tilannetta, tiedotusvastaava Pilvi-Sisko Riikonen Lidlin pääkonttorista selvittää Etelä-Suomen Sanomissa.

Riikonen korostaa, ettei kyseessä ole kauppaketjun linjaus vaan yläkoulun rehtorin toive, että koululaisten liikkumista myymälässä rajoitettaisiin. 

Läheisen koulun apulaisrehtorin mukaan Lidlillä on mennyt tapauksessa lyseo ja lukio sekaisin.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.