Mainos

Kauppa odottaa yhä tietoja pilaantuneesta juustosta

Kaupat eivät vedä juustoja myynnistä ennen kuin saavat tarkat tiedot tuotemerkeistä, jotka on ehkä valmistettu vanhentuneesta raaka-aineesta.

Sekä Ruokakesko että S-ryhmän ruokakauppoihin elintarvikkeita hankkiva Inex Partners seurasivat tänään tilannetta.

Kumpikin odotti tietoja elintarviketurvallisuusvirasto Eviralta, joka ei sekään tänään tiennyt juustojen tarkkoja tuotemerkkejä tai valmistuseriä.

Inex on pyytänyt kahdelta italialaiselta juustontoimittajaltaan selvitystä näiden omasta toiminnasta.

- He ovat kertoneet, ettei heillä ole mitään tekemistä asian kanssa. Niin kauan kuin viranomaisilta ei tule muuta tietoa, uskomme näihin pitkäaikaisiin tavarantoimittajiimme, kertoo tiedottaja Ville Kilpiä.

Ruokakeskossa ei ole saatu harmaita hiuksia.

- Olemme pyytäneet selvitystä parilta tavarantoimittajaltamme, mutta emme ole huolissamme, kertoo tiedottaja Paula Kolehmainen.

Tuotemerkit vielä hämärän peitossa

Evira ei voi vetää markkinoilta mitään tiettyjä juustoja ennen kuin se saa tietää, mitkä tuotemerkit ja mitkä valmistuserät ovat kyseessä. Ylitarkastaja Britta Wianderin mukaan näitä tietoja ei ole vielä Italiasta saatu.

Wiander muistuttaa, että kohun keskiössä olevista juustonvalmistajista italialainen Tradel-yritys on suljettu jo viime vuonna, joten sen valmistamaa mozzarellaa tuskin on enää markkinoilla.

Pilaantunutta saksalaista juustoa saattaa Wianderin mukaan sen sijaan seistä kauppojen kylmätiskeissä. Tosin tästäkään ei voi olla varma, ennen kuin Evira on saanut tiedot tarkoista tuotemerkeistä.

Vanhasta massasta uutta juustoa

Juustokohu alkoi, kun selvisi, että kolme italialaista ja yksi saksalainen juustola olivat valmistaneet mozzarella- ja gorgonzolajuustoa vanhentuneesta juustomassasta.

Juustomassa oli peräisin kymmenistä meijereistä Italiasta, Isosta-Britanniasta, Saksasta ja Itävallasta. Italian poliisin mukaan pilaantunutta juustoainesta oli 11 tuhatta tonnia. Juustoista oli löytynyt myös hiiren jätöksiä ja muovinpalasia.

Asiasta kertoivat viime viikolla Italian ja Saksan poliisiviranomaiset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.