Mainos

Kaupoille uudet aukiolot jo joulukuussa

Kauppojen uudet ja nykyistä vapaammat aukioloajat ovat toteutumassa jo joulukuun alusta. Eduskunnan talousvaliokunnassa on sovittu, että lainmuutos yritetään saada valmiiksi siihen mennessä.

Jos kaavaillut aukiolomuutokset toteutuvat, kaupan työntekijät ovat saamassa korotuksen sunnuntain iltalisään. Sitä aletaan maksaa kaksinkertaisena kello 18-24 joulumyynnin aikaan.

Uuden lain myötä kaikki kaupat voisivat olla auki sunnuntaisin läpi vuoden juhlapyhiä lukuun ottamatta. Alle 400 neliön kaupat voisivat halutessaan pitää ovensa avoinna ympäri vuorokauden.

Muutoksille odotetaan eduskunnan enemmistön tukea. Ilman äänestyksiä niistä ei kuitenkaan selvitä. Vastustajia löytynee paitsi opposition myös hallituspuolueiden riveistä.

Lakiesitystä käsittelevä talousvaliokunta saa mietintönsä valmiiksi marraskuun ensimmäisellä viikolla. Päätöskäsittely eduskunnan istunnossa alkaa sen jälkeen.

Kaupan työnantajat sekä työntekijöitä edustava PAM-ammattiliitto pääsivät noin vuosi sitten sopuun siitä, miten aukioloja voidaan laajentaa. Ammattiliitto sai neuvoteltua ratkaisuun muun muassa korotuksia eräisiin palkanlisiin.

Tuplalisää sunnuntai-illoilta maksetaan ajalla isänpäivästä jouluun, mutta vasta, kun uudet aukiolosäännökset ovat tulleet voimaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.