Mainos

Kaupat kutistuivat sunnuntaikokoon

Sunnuntaiaukiolosta on tullut tavoittelemisen arvoinen asia, kun suomalaiset ovat vähitellen oppineet tekemään ostoksiaan viikon jokaisena päivänä.

Tamperelaisessa lähikaupassa Annalan Salessa riitti tänään vipinää heti ovien avauduttua.

- Ruuhkaan vaikuttaa tietenkin se, että isot marketit pitävät ovensa suljettuina. Kyllä sunnuntait alkavat nyt olla meillä viikon parhaimpia myyntipäiviä, kertoo myymäläpäällikkö Outi Saarikoski.

Kesäkuukausina sekä marras- ja joulukuussa kaikki liikkeet saavat olla auki. Muina aikoina sunnuntait kuuluvat alle neljän sadan neliön päivittäistavaramyymälöille. Niitä Suomessa on noin 1700. Siksi myymäläpinta-alojen kanssa ollaan tarkkoina ja uusia tiloja suunnitellaan selkeästi sunnuntaiaukioloja silmällä pitäen.

K-Citymarket Pirkkala on yksi niistä 1300 liikkeestä, jotka ovat tänään kiinni ensimmäistä sunnuntaita kesän jälkeen.

Kauppias Marko Vainikainen sanoo odottavansa sitä, että aukiolorajoitukset vapautuisivat ja kauppa saisi olla aina auki myös sunnuntaina.

- Asiakkaat ovat syksyn tullen heti kertoneet, että aukiolorajoitus harmittaa. He haluaisivat tehdä ostoksia myös sunnuntaisin.

Salen myymäläpäällikkö sanoo suosivansa nykykäytäntöä pienmyymälän edustajana, mutta varautuvansa myös muutoksiin.

- Todennäköisesti tulevaisuudessa aukioloajat vapautuvat ja sitten meidän vaan pitää vahvistaa meidän vahvuuksiamme eli läheisyyttä, ostamisen helppoutta ja ostamisen nopeutta, Saarikoski selittää.

Ympärivuotiselta sunnuntaikaupalta suljettujen liikkeiden osuus myynnistä on 80 prosentin luokkaa. Kilpailutilanne muuttuukin ratkaisevasti, jos aukioloajat vapautuvat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.