Mainos

Kaupat jälleen auki sunnuntaisin

Myös yli 400-neliöiset kaupat saavat nyt olla auki sunnuntaisin vuoden loppuun saakka. Alkavalle joulukaupalle povataan kasvua tänäkin vuonna.

Kaupat saavat tästä päivästä lähtien olla auki myös sunnuntaisin vuoden loppuun saakka. Poikkeuksena on kuitenkin ensi viikolla vietettävä isänpäivä, jolloin kauppojen ovet pysyvät kiinni.

Joulukaupasta ennakoidaan varsin vilkasta. Hittituotteiksi povataan kodin viihde-elektroniikkaa, varsinkin digisovitinta.

Suomen Kaupan Liitto ennakoi, että vähittäiskaupan myynti kasvaa kuusi prosenttia joulukuussa ilman auto- ja polttoainekauppaa. Viime vuonna päästiin samansuuruiseen kasvuun.

Vain alle 400-neliöiset myymälät saavat normaalisti olla avoinna sunnuntaisin. Suuremmat myymälät saavat olla avoinna marras- ja joulukuun lisäksi myös toukokuusta elokuuhun.

Kauppojen sunnuntaiaukioloaikojen laajentaminen nykyistä useammille kuukausille oli näkyvästi esillä viime keväänä. Hallitus pohti tuolloin asiaa, mutta aukioloaikoihin ei tullut muutoksia tällä hallituskaudella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.