Mainos

Kaupat auki sunnuntaisin

Suuret kaupat voivat taas tällä viikolla avata ovensa myös sunnuntaisin. Asiamies Matti Räisänen Suomen kaupan liitosta arvelee, että ainakin valtaosa suurista päivittäistavarakaupoista ja tavarataloista avaa ovensa.

- Eihän sunnuntaimyynti yllä samalle tasolle kuin arkimyynti, mutta se on täydentävä ostospäivä.

Kaupan liiton myyntiarviot tulevalle kesälle eivät ole vielä valmistuneet. Räisänen kuitenkin odottaa kevään myynnin perusteella, että kauppa käy edelleen suotuisasti.

- Säät tietysti ratkaisevat kesäkaupassa paljon. Kyllä semmoinen lämmin ja aurinkoinen kesä on kaikille paras. Toisaalta joskus sade lisää myyntiä, kun ihmiset lähtevät ostoksille, koska eivät keksi muuta tekemistä.

Toukokuu on rakennus- ja puutarhaliikkeiden sesonkia

Alkukesä on Räisäsen mukaan erityisen tärkeä etenkin rauta-, rakennus- ja puutarhakaupalle sekä pihakalusteita myyville kalustemyymälöille.

- Ihmisillä on enemmän aikaa ja mahdollisuuksia käydä kaupoissa, joten ostoksiakin tehdään silloin enemmän.

Yli 400 neliömetrin kokoiset kaupat voivat olla tästä viikosta lähtien auki sunnuntaisin elokuun loppuun asti. Poikkeuksena on ensi viikon sunnuntai 11. toukokuuta, jolloin vietetään sekä äitienpäivää että helluntaita. Myös juhannuksena sunnuntain aukioloissa on poikkeuksia.

Viimeksi suuret liikkeet saivat pitää ovensa auki sunnuntaisin joulukuussa. Sunnuntaiaukiolo on nykyisin sallittu kaikille liikkeille kesä-elokuussa ja marras-joulukuussa. Kauppaa saa käydä kello 12:n ja 21:n välisenä aikana. Alle 400 neliön kokoisia kauppoja ja esimerkiksi kukkakauppoja rajoitukset eivät koske.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.