Mainos

Kaupat auki kesäsunnuntaisin

Kaupat voivat pitää ovensa avoinna sunnuntaisin joulukuun lisäksi myös kesä-, heinä- ja elokuussa sekä viitenä erikseen määrättävänä pyhäpäivänä. Näin tapahtuu jo tänä vuonna, jos eduskunta hyväksyy hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajien tänään neuvotteleman ratkaisun.

Edellinen yritys sunnuntaiaukiolojen lisäämisestä kaatui eduskunnassa joulun alla. Nurin menneen esityksen mukaan kaupankäynti olisi sallittu kaikkina pyhäpäivinä vain muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.

Lisäksi eduskunta aikoo tiukentaa aukioloaikoja hieman siitä, miten aiemmin oli aiottu. Sunnuntaisin kaupat voivat avautua vasta kello 12:n jälkeen ja lauantaisin niiden pitää sulkeutua kello 18. Aiemman esityksen mukaan kaupat olisivat voineet olla avoinna kaikkina päivinä kello 7:n ja 21:n välisenä aikana.

Uudet aukiolot koskevat myös partureita ja kampaamoja. Taajamien ulkopuolella sunnuntaikauppa on mahdollista jo nykyisin. Hallituspuolueiden ryhmäjohtajat uskovat, että aukioloaikojen vapauttaminen nyt sovitulla tavalla saa taakseen riittävän enemmistön.

Asiaa auttaa myös se, että pääministeri Paavo Lipponen on tehnyt esityksen hyväksymisestä hallituksen luottamuskysymyksen. Hallituspuolueiden ryhmät ottavat kantaa johtajiensa neuvottelemaan kompromissiin viimeistään ensi viikon alussa. Joulun alla kaatunutta esitystä vastusti 20 SDP:n, 7 Vasemmistoliiton ja 6 vihreiden kansanedustajaa.

Remahl: Siedettävä esitys

SAK:laisen Liikealan ammattiliiton puheenjohtaja Maj-Len Remahl pitää esitystä uudeksi liikeaikalaiksi kompromissina. Remahlin mukaan sopu laista on siedettävä verrattuna esitykseen, joka olisi vapauttanut sunnuntaikaupan lähes kokonaan, Liikealan ammattiliiton kanta on ollut, että nykyisetkin aukioloajat ovat riittävät.

Wires: Vaatimaton askel

Kaupan Keskusliiton toimitusjohtaja Guy Wires puolestaan pitää uutta aukioloehdotusta vaatimattomana askeleena. Wires näkee toisaalta myönteisenä sen, että talousvaliokunta lupaa kiinnittää huomiota kioskien ja huoltamoiden asemaan. Kaupan Keskusliitto katsoo, että kauppojen aukiolon vapauttamisella oikaistaisiin "epäterve kilpailuasetelma".
STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.