Mainos

Kaupat arvostelevat ruokakorivertailuja

Kaupat arvostelevat nykyisiä ruokakorivertailuja liian suppeasta tuotevalikoimasta ja muista puutteista. Ne haluavat koriin nykyisen parinsadan tuotteen sijasta 800-1000 tuotetta.

Kuluttajavirastossa mietitään parhaillaan keinoja, joilla vertailujen tarkkuutta voitaisiin entisestään parantaa. Muutoksista ei haluta kertoa etukäteen, jotta selvitysten luotettavuus säilyisi. Muutoksia hakiessaan virasto on kuullut kaupan edustajia.

Myöskään kaupat eivät ole syyttömiä. Viranomaiset ovat saaneet valituksia siitä, että lääninhallitusten tarkastajien ilmaantuminen kauppaan pistää viidakkorummun liikkeelle ja tieto hintojen keruusta siirtyy heti saman ryhmän muille kaupoille. Näin on pyritty parantamaan asemia vertailussa. Tämä halutaan lopettaa.

Kuluttajavirastolle kaupan napina ei ole uutta, sillä vertailuja on arvosteltu eri syistä aina. Ne aloitettiin 1990-luvun alussa. Johtaja Marita Wilska Kuluttajavirastosta korostaa viraston pyrkivän mahdollisimman hyviin vertailuihin, mutta tietty määrä kompromisseja on hyväksyttävä.

Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Osmo Laine perustelee laajempaa valikoimaa sillä, että kauppiailta vaaditaan luotettavuutta ja tarkkuutta. Samaa on voitava odottaa kaupan hintojen vertailulta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.