Mainos

Kaupankäynti TeliaSoneran osakkeella käynnistyi

TeliaSoneran johtohahmot avasivat kaupankäynnin TeliaSoneran osakkeella juhlavissa tunnelmissa.

Helsingin pörssin tavallisesti vaimeassa pörssisalissa oli aamulla säpinää, kun TeliaSoneran johtohahmot avasivat kaupankäynnin yhtiön osakkeella. Fabianinkadulla tavoiteltiin Wall Streetin kiihkeää tunnelmaa, sillä TeliaSoneran toimitusjohtaja Anders Igel soitti aamukymmeneltä kelloa kaupankäynnin alkamisen merkiksi.

Telia esitti tänä aamuna myös lunastustarjouksen vielä vaihtamattomista Soneran osakkeista. Telia tarjoutui jo aiemmin kerrotun mukaisesti lunastamaan Soneran osakkeet viiden euron kappalehintaan. Vaihtoehtoisesti Soneran osakkeenomistajat voivat vaihtaa osakkeensa TeliaSoneran osakkeisiin aiemman vaihtotarjouksen mukaisesti.

Kaupankäynnin alkamisen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Anders Igel kiitteli Telian ja Soneran hyvin sujunutta yhdistymistä. Soneran teletunnistejupakan määrätietoisesta hoitamisesta Igel antoi tunnustusta yhtiön toimitusjohtajalle Harri Koposelle.

-On tärkeää, että voimme jättää tämän asian pian jo taaksemme, Igel kommentoi.

Leikkauspaine Teliassa Soneraa suurempi

Yhdistymisen myötä Soneraakin aletaan johtaa Tukholmassa sijaitsevasta pääkonttorista. Helsingistä Tukholmaan joutuu Koposen mukaan muuttamaan joitakin kymmeniä soneralaisia. Soneran nykyinen pääkonttori Helsingin Teollisuuskadulla ei kuitenkaan tyhjene, vaan jää yhtiön käyttöön.

Anders Igelin mukaan TeliaSonerassa ei ole suunniteltu suuria irtisanomisia yhdistymisen seurauksena, mutta jonkinlaisia henkilöstövähennyksiä yhtiössä saatetaan joutua ajan myötä tekemään. Igelin mukaan leikkauspaine on suurempi uuden yhtiön Ruotsin puoleisissa toiminnoissa, sillä Telia on henkilöstömäärältään selvästi Soneraa suurempi. Teliassa on tällä hetkellä noin 16 000 työntekijää, kun taas Sonerassa työntekijöitä on noin 7500.

Anders Igelin mukaan uusien fuusiokumppanien etsintä ei ole tällä hetkellä ajankohtaista TeliaSoneralle, mutta hän ei kuitenkaan sulje pois sitä mahdollisuutta, että suomalais-ruotsalainen fuusio saisi jatkoa.

Igel muistuttaa, että TeliaSoneran taloudellinen tilanne on useimpiin muihin eurooppalaisiin teleoperaattoreihin verrattuna erittäin hyvä.

Tämän päiväisessä lehdistötilaisuudessa oli ensi kertaa esillä myös TeliaSoneran uusi yhtiötunnus. Igelin ja Koposen mukaan yhtiö aikoo kuitenkin edelleen toimia asiakkaiden suuntaan entisillä Telian ja Soneran nimillä ja tunnuksilla.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 09.12.2002).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.