Mainos

Kaupan sisäkatto romahti Sysmässä

Tapahtumahetkellä sisällä kaupassa oli noin 30 henkilöä. Kaikki selvisivät turmasta vammoitta.

Sysmäläisessä kaupassa on sattunut vakava kattosortuma. Neljänsadan neliömetrin suuruisen liikkeen sisäkatto romahti alas aamupäivällä.

Tapahtumahetkellä kaupassa oli noin 20 asiakasta ja 10 henkilökuntaan kuuluvaa henkilöä. Kaikki paikallaolijat selvisivät tapahtumasta vammoitta, sillä myyntihyllyt kannattelivat romahtanutta kattoa.

Sysmän poliisi on aloittanutHenkilökunnan mukaan katto irtosi ensin toisesta reunasta, ja noin minuutin kuluttua irtoaminen oli edennyt aaltoliikkeenä toiseen reunaan asti.

Palopäällikkö Markku Nummisen mukaan onnettomuudessa putosivat vesikaton ja ruoteitten alapuolelta kaikki kattorakenteet, kuten kipsoniittilevyt, ilmastointiputket, valaisimet ja kaupan opastuskyltit.

Onnettomuuden syiden selvittely jatkuu paikan päällä ainakin huomisen päivän, mahdollisesti vielä perjantaina. Paikallisen poliisin lisäksi tilanteeseen on tutustunut poliisin tekniikkaryhmä Lahdesta sekä Onnettomuustutkintakeskuksen tutkija ja työsuojelupiirin edustaja.

Onnettomuustutkintakeskus päättää huomenna, tehdäänkö Sysmän tapauksesta varsinainen tutkinta samaan tapaan kuin aiemmista markettien sisäkattojen putoamisista Jyväskylässä ja Pudasjärvellä.

Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Taavi Heikkilä arvioi, että liike päästään avaamaan vasta ensi viikolla. Vahingot eivät hänen mukaansa ole niin huomattavat kuin ensinäkemältä voisi kuvitella. Suurin taloudellinen menetys aiheutuu kaupankäynnin keskeytymisestä.

Hämeenmaa aikoo tapahtuneen jälkeen tarkastaa kaikkien yksiköittensä kattorakenteet. Yksi katsastuskierros tehtiin jo viime vuonna, kun julkisuudessa kerrottiin monista kattojen romahduksista.

-Tuolloin pääpaino oli raskaissa kattorakenteissa, mutta samalla katseltiin sisäkattoja. Sysmän vuonna 1997 valmistuneessa marketissa ei havaittu mitään poikkeuksellista, kertoo Heikkilä.

Enestam muistutti turvallisuuden varmistamisesta

Ympäristöministeri Jan-Erik Enestam kommentoi Sysmän kattoturmaa muistuttamalla, että myös ns. alaslaskettujen kattojen turvallisuudesta pitää huolehtia yhtä järjestelmällisesti kuin varsinaisten kantavien rakenteiden turvallisuudesta.

-Vastuu on aina kiinteistön omistajan, eikä tiedosta voi olla puutetta, Enestam sanoi julkisuuteen lähettämässään kannanotossa.

Hän huomautti, että kattorakenteiden turvallisuuteen on kiinnitetty rakennus- ja kiinteistöalalla erityistä huomiota viime aikoina tapahtuneiden onnettomuuksien vuoksi.

-Tässä tapauksessa vältyttiin kohtalokkailta henkilövahingoilta, mutta tällaiset läheltä piti -tilanteetkin pitää ottaa vakavasti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.