Mainos

Kaupan liitto: Satamalakko tuhoamassa tukkukaupan

Kaupan liitto on huolissaan tukkukaupan ajautumisesta suuriin vaikeuksiin satamalakon aikana. Varatoimitusjohtaja Heikki Ropposen mukaan tukkukauppiaat puhuvat jo alan pysähtymisestä kokonaan muutamassa päivässä, jos vienti ei vedä. Ropponen muistuttaa, että tukkukaupassa on katkolla kymmenien tuhansien ihmisten työpaikat.

- Puhutaan yritysten elinmahdollisuuksista jatkossa. Eli puhutaan todella vakavista asioista Lakko tällaiseen aikaan on pahinta, mitä voi tapahtua. Meillä on jo muutenkin tapahtunut erittäin huono kehitys talouskriisin aikana. Ennen lamaa oli 90 000 työpaikkaa nyt niitä on 70 000. Myös yritysten liikevaihdot ovat tippuneet kymmeniä prosentteja.

- Noin 3 000 ahtaajan lakko saattaa uhata huomattavasti suurempaa työpaikkamäärää, kuin mitä ahtaajia konsanaan on, Ropponen sanoo.

Ropponen tarkentaa, että Kaupan liitto toivoo lakon pikaista loppua, mutta ei ole missään nimessä painostamassa ahtaustyönantajia tekemään kohtuuttomia ratkaisuja. Sormi osoittaa enemmän AKT:n suuntaan.

- He pelaavat yhtä vaarallista peliä, kuin vuonna 1991, kun he menivät kolmeksi viikkoa lakkoon juuri laman kynnyksellä. Se aiheutti tavattoman pahaa jälkeä silloin. Tässä he toimivat samalla tavalla, meidän mielestämme vastuuttomasti, Ropponen sanoo.

Työpaikat eivät palaa

Jos vientiteollisuus ja teollisuusyritykset menettävät toimintaedellytyksensä Suomessa, tukkukaupan työpaikat katoavat. Vientiteollisuuden osalta on ennustettu, että maasta lähtevät työpaikat eivät palaa enää takaisin. Ropponen ennustaa, että tukkukaupassa käy juuri samalla tavoin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.