Kaupan liiton Mari Kiviniemi MTV:n Uutisextrassa: Tiukka liikkumisrajoitus johtaisi valtion korvausvelvollisuuteen kaupoille

Kaupan liiton Mari Kiviniemi MTV:n Uutisextrassa: Tiukka liikkumisrajoitus johtaisi valtion korvausvelvollisuuteen kaupoille 10:12
Katso video: Näin Mari Kiviniemi näkee liikkumisrajoitusten seuraukset.

Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi katsoo MTV:n Uutisextrassa, että tiukat liikkumisrajoitukset johtaisivat valtion korvausvelvollisuuteen.

Liikkumisrajoitus vain välttämättömään asiointiin voisi työ- ja elinkeinoministeriön laskelman mukaan aiheuttaa jopa miljardin euron menetykset viikossa pääkaupunkiseudun kaupoille.

– Varmaan jos mentäisiin tilanteeseen, että määrättäisiin kauppoja kiinni tai jos tulisi liikkumisrajoitukset, joissa todettaisiin, että tietyissä kaupoissa ei saa käydä, niin kyllähän tämä osaltaan johtaisi korvausvelvollisuuteen, sanoo Kiviniemi MTV Uutisten haastattelussa.

Kiviniemen mukaan jo nyt voimassaolevat rajoitukset ovat hiljentäneet erikoiskauppoja, kuten esimerkiksi muotiliikkeitä, kenkäkauppoja ja kirjakauppoja, vaikka keskimäärin kaupalla on mennyt hyvin.

Maskipakko-sanaa varotaan

Useat yritykset ovat ottaneet itse käyttöön maskipakkoja asiakkaille. Hallituksesta keskustan Annika Saarikko on toivonut, että kaupat päättäisivät niistä itse, koska se voisi olla helpompi tapa toteuttaa asia. Kiviniemi sysää pallon takaisin valtiovallalle.

– Monessa muussa maassa maskipakko asia on ratkaistu niin, että on tehty poliittinen päätös, sen myötä asetuksia ja lainsäädäntöä ja se on sitä kautta saatu voimaan. Silloin juridiset ongelmat ovat olleet lainsäätäjän käsissä, ja heidän tehtävänsä on ratkaista nämä, sanoo Kiviniemi.

Kiviniemen mukaan kaupoissa ollaan käytännössä lähellä maskipakkoa voimakkaiden vetoomusten takia.

Uutisextra MTV-palvelussa ja MTV3-kanavalla lauantaisin kello 19.10.

Lue myös:

    Uusimmat