Mainos

Kaupan lakolla ei suuria vaikutuksia

Kauppojen henkilökunnan lakko ei ole juuri vaikuttanut tavallisten kuluttajien elämään. Suuri osa kaupoista oli tänään auki, ja lakko kohdistui pääasiassa isoihin marketteihin. Kaupat ovat huomenna auki normaalisti.

Palvelualojen ammattiliittoon PAMiin kuuluvat myyjät sekä vartijat aloittivat lakon aamulla kello kuusi. Lakko jatkuu huomisaamuun kello kuuteen saakka.

Erot eri puolilla maata ja eri kaupparyhmissä ovat olleet suuria. S-ryhmän kaupat ovat olleet enimmäkseen kiinni. K-ryhmän kaupoista suuri osa oli toiminnassa, tosin lyhennetyillä aukioloajoilla. Isoimmat Citymarketit olivat paikoin suljettuina.

Ei rähinää rikkureista

Suurimpien myymälöiden edustalla oli aamusta lähtien PAMin lakkovahteja ja muita työntekijöiden edustajia.

Työriita ei silti nostattanut suuria tunteita työpaikoilla. Joitakin niin sanottuihin lakkorikkureihin kohdistuvia mielenilmauksia esiintyi eri puolilla maata.

Esimerkiksi Kuopiossa tarvittiin kuitenkin poliisipartiota ratkomaan osapuolten oikeuksia ja velvollisuuksia. myös esimerkiksi Helsingin Stockmannin edessä on selvitelty sitä, onko lakkovahdeilla oikeus seisoa kaupan edessä vai jossain kauemmalla.

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen raportti Jyväskylästä

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.