Mainos

Kaupan Keskusliitto: Kotimarkkinoiden toimivuus turvattava

Kotitalousvähennyksen laajentamiseen tyytyväinen Kaupan Keskusliitto olisi halunnut päätöksiä myös tuloveron kevennyslinjan jatkamisesta.

Tuloveron kevennyslinjan jatkamisesta olisi pitänyt päättää jo hallituksen budjettiesityksen yhteydessä, arvioi Kaupan Keskusliiton toimitusjohtaja Guy Wires. Hänen mielestään kotitalousvähennyksen laajentaminen on sen sijaan kaupan kannalta hyvä toimenpide.

Wireksen mukaan myynninkehityksen ja työllisyyden kannalta on tärkeätä, että kuluttajien luottamus oman talouden hyvään kehitykseen pysyy vahvana.

- Tällä hetkellä tilanne on tältä osin hyvä. Tämän vuoksi valtion ensi vuoden talousarviolla pitäisi antaa selvä signaali siitä, että myönteinen ostovoimakehitys turvataan myös ensi vuonna, Wires viittaa toivomiinsa veronkevennyksiin.

Wires totesi, että kotitalousvähennyksen laajentamisella on laajat heijastusvaikutukset monen kaupan alan myynninkehitykseen.

- Erityisesti sisustus- ja rakennustarvikekauppa hyötyy kotitalousvähennyksestä. Vähennyksellä on myös harmaata taloutta ehkäisevää vaikutusta, hän muistutti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.