Mainos

Kaupan keskusliitto: Euro maksaa

Euroon siirtyminen aiheuttaa kaupalle runsaasti kustannuksia. Niistä valtaosa syntyy vähittäiskaupassa uusien eurosetelien ja -kolikkojen käyttöönoton yhteydessä.

Kaupan keskusliitto: Euroon siirtymisestä kustannuksia Kaupan keskusliiton puheenjohtaja Magnus Bargum kuitenkin korostaa, että kustannukset ovat kertaluontoisia.
-Nämä kustannukset tulevat kahdessa vuodessa katetuiksi eurosta saatavilla pysyvillä kustannussäästöillä, Bargum totesi Kaupan keskusliiton syyskokouksessa tiistaina.
Kauppa on jo aloittanut valmistelut euroon siirtymiseksi. Tukkukauppa luo edellytyksiä siirtyä euron käyttöön heti vuoden 1999 alun jälkeen. Myös tavarahankinnoissa euro tulee kuvaan nopeassa tahdissa. Sen sijaan vähittäiskaupassa eurolla aletaan maksaa vasta vuonna 2002, jolloin uudet setelit ja kolikot lasketaan liikkeelle.

Magnus Bargumin mukaan kauppa suhtautuu myönteisesti talous- ja rahaliitto Emun toteutumiseen. Hän kuitenkin tähdentää, että siirtymävaihe tulee kaupalle kalliiksi, jos toteuttamistapa ei ole joustava.
-Siirtymävaiheen kustannukset tulee pyrkiä minimoimaan. Kustannusten vaikutus vähittäishintoihin on mahdollista saada jäämään alle puolen prosentin, Bargum arvelee.
Kaupan keskusliitossa katsotaan, että eurojen ja markkojen rinnakkaiskäyttö olisi puristettava 4-6 viikkoon. Tämä edellyttää, että pankkiautomaatit muutetaan nopeassa tahdissa jakamaan pelkästään euroja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.