Mainos

Kaupan kasvu jatkuu

Kaupan alkuvuosi on viime vuoden alkua parempi ja alalle odotetaan jo seitsemättä kasvuvuotta, ilmenee Kaupan keskusliiton myyntiselvityksistä.

Kauppa käy!

Tukkukaupan myynti kasvoi tammi-maaliskuussa viime vuodesta 6,5 prosenttia ja vähittäiskaupan myynti 5,4 prosenttia. Vähittäiskaupan myynti on jo ylittänyt 1980-luvun huippuvuosien määrät. Sen sijaan tukkukukaupan arvioidaan yltävän lamaa edeltäneen myynnin tasolle vasta parin vuoden kuluttua.

Kotitalouksien luottamus talouden kehitykseen on pysynyt edelleen melko vahvana. Huhtikuussa EU-alueella ainoastaan Alankomaissa, Irlannissa ja Ruotsissa esiintyi enemmän optimismia kuluttajien keskuudessa kuin Suomessa, kertoi toimitusjohtaja Guy Wires Lappeenrannassa. Hän arvioi kotitalouksien säästämisasteen alenevan jonkin verran tänä vuonna.

Auto

Yksikään Kaupan keskusliiton toimialoista ei ole ennakoinut myynnin laskua kuluvalle vuodelle. Vähittäiskaupalle autokauppa mukaan lukien ennustetaan noin 4,5 prosentin kasvua. Tukkukaupalle vastaava arvio on 5,5 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.