Mainos

Kaupan alan yrittäjät haluavat suurmarketit taajamiin

Kaupan alan yrittäjät ovat huolissaan keskusten pienten kauppojen kuihtumisesta, kun taajamien ulkopuolelle rakennetut isot supermarketit vievät asiakkaat reuna-alueille. Yrittäjät haluavat vauhdittaa supermarkettien sijainnin säätelyä ja kannattavat ns. Soininvaaran työryhmän ehdotusta. Sen mukaan suunnitteilla olevan suurmyymälän vaikutukset muun muassa kilpailutilanteeseen ja ympäristöön on selvitettävä kaavoituksen yhteydessä ja yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa.

-Viime vuosien kaavoituspäätökset ovat suosineet peltomarketteja, mikä on ollut ongelmallista erityisesti pienille kaupoille ja erikoiskaupoille, sanoi Suomen Yrittäjien kaupan toimialaryhmän puheenjohtaja Heikki Rinta-Rahko tänään kaupan ajankohtaispäivässä Helsingissä.

Hän muistutti, että myös rakennuslain kokonaisuudistusta valmisteleva toimikunta pitää tärkeänä suurmyymälöiden rakentamisen ohjausta ns. Soininvaaran työryhmän ehdottamalla tavalla.

-Siten ei ole ainakaan teknisiä esteitä sille, että suurmyymälöiden rakentamisen ohjaus toteutetaan välittömästi erillisuudistuksena nopealla aikataululla, Rinta-Rahko sanoi.
Hänen mukaansa taajamien ulkopuolelle kaavoitetut suurmyymälät ovat aiheuttaneet hyvin suurta vahinkoa taajamien ja lähikuntien kauppavarustukselle. Monet vanhat liikekeskukset ja keskustat ovat näivettyneet. Ensin kuihtuvat kauppapalvelut ja sen seurauksena muutkin palvelut, Rinta-Rahko sanoo.

-Me emme koskaan ole vastustaneet suurten myymälöiden tekemistä, mutta ne pitää tehdä muiden myymälöiden joukkoon, niin että pienet myymälät ja supermarketit tukevat olemassa olollaan toisiaan, Rinta-Rahko korosti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.