Mainos

Kaupan alalla nousua, teollisuuden liikevaihto laski

Teollisuusyritysten liikevaihto oli heinä-syyskuussa prosentin pienempi kuin vastaavana aikana vuotta aiemmin. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä liikevaihto kasvoi vielä 3 prosenttia, mutta toisella neljänneksellä se kääntyi prosentin laskuun, kerrotaan Tilastokeskuksesta.

Liikevaihto pieneni heinä-syyskuussa eniten elektroniikka- ja sähkötuotteiden valmistuksessa, 5 prosenttia. Koneiden ja laitteiden valmistuksessa laskua oli 2 prosenttia vuoden takaisesta. Liikevaihto kasvoi tarkasteluajanjaksolla eniten metallien jalostuksessa, 22 prosenttia. Kaivostoiminnassa ja louhinnassa kasvua kertyi puolestaan 12 prosenttia. Energia- ja vesihuollon liikevaihdon kasvu hidastui 9 prosenttiin.

Vähittäiskaupan myynnin arvo oli lokakuussa 6,7 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Vuoden 2003 tammi-lokakuussa myynti lisääntyi edellisvuodesta 4,4 prosenttia, kun lisäys vastaavana ajanjaksona viime vuonna oli 4,6 prosenttia. Tilastokeskuksen mukaan autokaupan myynnin kasvu oli lokakuussa 17,8 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Tukkukaupan myynnin arvo kasvoi lokakuussa 3,7 prosenttia.

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi heinä-syyskuussa yli neljä prosenttia. Liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan yli 4 prosenttia korkeampi kuin vastaavana aikana vuotta aiemmin. Vuoden 2002 heinä-syyskuussa liikevaihto kasvoi vain hieman edellisvuodesta.

Talonrakennusyritysten liikevaihto kasvoi nyt yli 4 prosenttia, kun se viime vuonna pieneni 2 prosenttia. Maa- ja vesirakennusyritysten liikevaihdon kasvu supistui runsaaseen 3 prosenttiin, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli lähes 7 prosenttia.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.