Mainos

Kaunisto ja Väyrynen moittivat keskustan nykylinjaa

Keskustan puheenjohtajaksi pyrkivät Timo Kaunisto ja Paavo Väyrynen arvostelevat puolueen nykylinjaa. Väyrynen sanoo puolueen lähentyneen politiikassaan liikaa kokoomusta.

- Me olemme samaistuneet liikaa kokoomukseen, jolloin omiemme luottamus meihin on horjunut. Olemme menettäneet kannatusta myös perussuomalaisille kokoomukseen samaistumisen vuoksi. Tarvitsemme vahvaa, aatteellista, omaa politiikkaa, jolla erottaudumme.

Kaunisto näkee puolestaan, että keskusta on menettänyt äänestäjien luottamusta avoimuuden puutteen vuoksi.

- Se toimintakulttuuri, mikä keskustassa on ollut, ei oikein vastaa tämän päivän toimintakulttuuria. Meillä on ollut vähän salailevaa, kabineteissa tapahtuvaa valtapolitikointia, kun sen pitäisi olla vuorovaikutteisempaa, keskustelevampaa ja selkeästi läpinäkyvämpää.

Sekä Kaunisto että Väyrynen myönsivät molemmat MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa, että vaalirahakohu on omalta osaltaan syönyt keskustan luottamusta äänestäjien silmissä. Väyrynen katsoo kuitenkin, että kohulla on tieten tahtoen haluttu vahingoittaa keskustaa.

- Samalla tarkkuudella ei ole ollenkaan tutkittu kokoomuksen tai SDP:n rahoitusta. Huomio on keskittynyt vain keskustaan. Toki on hyvä, että kaikki epäselvyydet nyt selvitetään.

Kaunisto on samoilla linjoilla Väyrysen kanssa siitä, että kaikista puolueista nimenomaan keskusta on ollut vaalirahakohun keskiössä – tosin osittain omaa syytään.

- Osittain olemme olleet tässä asiassa myrkyn silmässä oman toimintamme ja kulttuurimme ansiosta. Emme ole osanneet purkaa meihin kohdistunutta miinaa.

(MTV3)

Katso Matti Maunun juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.