Kaunista indie-tyyliä

Näyttelijätär Chlöe Sevigny pukeutuu tyylikkäästi, vaikka sortuukin välillä ylilyönteihin.

Independent-leffoista tuttu Chlöe Sevigny on muodin kauhukakara. 33-vuotias näyttelijätär on laittanut joskus liiankin ranttaliksi ja lähtenyt edustustilaisuuksiin papan pilkkihaalareita muistuttavissa vaateviritelmissä. Useimmiten Sevignyn asukokonaisuudet ovat kuitenkin tyylikkäitä ja persoonallisia. Ehkä juuri siksi monet muotisuunnittelijat rakastavat Sevignyn tyyliä.

Tähtönen on poseerannut muun muassa H&M:n, MiuMiun, Louis Vuittonin sekä MAC cosmeticsin mannekiinina. Sevigny aloittikin uransa mallina. Hänet bongattiin kadulta malliksi Sassy Magazineen.

Omasta tyylistään Sevigny on kertonut, että hän on halunnut päättää pukeutumisestaan jo tarhaikäisestä lähtien.

– Olin todella kiinnostunut pukeutumisesta, mutta en tavallisista lastenvaatteista, vaan hatuista ja sen sellaisista, näyttelijä totesi Blackbookmag-sivuston haastattelussa.

Taannoin Sevigny toteutti pitkäaikaisen unelmansa ja suunnitteli vaatemalliston. Malliston vaatteet eivät Sevignyn mukaan ole juhlavaatteita, vaan jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettuja.

Helmi esittelee Sevignyn onnistuneita vaateyhdistelmiä, jotka eivät tosin ole hänen omasta mallistostaan:

Punaisilla huulilla

Sevigny pukeutui Tara Subkoff for BEBE -malliston punaiseen mekkoon juhlissa New Yorkissa (vas.). Eläinprinttipaitaan näyttelijätär yhdisti korkeavyötäröisen mustan hameen (oik.).

Harmaata ja vaaleaa

Samsoniten tilaisuuteen Sevigny oli pukeutunut vaaleanpunaiseen, 80-lukua henkivään mekkoon (vas.). Mercedes-Benz Fashion Week -muotitapahtumassa Chlöe bongattiin harmaassa neuletakissa ja pikkumekossa (oik.). Näyttelijä oli jättänyt sukkahousut pois ja yhdistänyt nilkkureihin massiiviset sukat.

Nahkaa ja printtimekkoja

Tässä asukokonaisuudessa (vas.) näyttelijä yhdisti prätkänahkatakkiin satiinisen raitamekon. Miss Sixty -merkin backstagella Sevigny poseerasi harmaassa asukokonaisuudessa. Vyötäröä näyttelijä korosti vyöllä.

Psykedeliaa

Sevigny on tähdittänyt muun muassa 70-luvulle sijoittuvaa elokuvaa The Last Days of Disco. 70-luvun meininkiä on myös hänen pitkässä mustavalkoisessa mekossaan (vas.). Vihreässä kukkamekossa (oik.) Sevigny edusti jo vuosi sitten. Nainen on ollut edellä aikaansa, sillä yksi tämän kesän ja kevään muotisuuntauksista on kukkakuviot.

Edustamassa

Iltaeleganssissa Sevigny suosii olkaimettomia iltapukuja. Pukujen muoto on kuitenkin vaihdellut istuvasta (oik.) pussimaiseen (vas.)

Herkkiä värejä ja kuoseja

Liilaan, erikoiseen mekkoon (vas.) Sevigny pukeutui Mercedes-Benz -muotiviikoilla. Näyttelijä osallistui tähdittämänsä Zodiac-leffan promootiotilaisuuteen herkässä valkoisessa rimpsupaidassa (oik.). Hametta koristi erikoinen vyönsolki.

Silmiin sattuu

Näyttelijä pukeutuu usein myös kirkkaisiin väreihin. Nämä kuvat ovat vuodelta 2007. Myös kirkkaat värit ovat tämän kevään ykköstrendejä, jos muotiraamattuja on uskominen.

Teksti: MTV3/Helmi/Emmi Maaranen

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat