Mainos

Kaunis syyssää vaihtuu myrskyksi

Tuulet voimistuvat tänään iltapäivän ja illan aikana paikoin myrskylukemiin asti. Kovimmillaan tuulet ovat illan ja yön aikana Perämerellä ja Perämeren rannikolla Pohjois-Pohjanmaalla. Ilmatieteen laitos on antanut varoituksia muun muassa myrskystä, aalloista ja korkealle nousevasta vedenpinnasta.

Sää vaihtelee nyt nopeasti. Sunnuntaina sää oli aurinkoinen lähes koko maassa, nyt Suomea lähestyy syvenevä matalapaine voimakkaine tuulineen. Tuulet voimistuvat iltapäivän aikana maan etelä- ja keskiosassa. Rannikoilla tuulet voivat olla puuskissa 20 m/s. Myrskyksi asti tuulet voimistuvat illan ja yön aikana Perämerellä. Myrskyn raja on 20,8 m/s.

– Tämän hetken ennusteen mukaan tuulet ovat kovimmillaan keskiyön jälkeen Perämerellä 21-23 m/s. Sisämaassa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa tuulennopeudet voivat olla puuskissa yli 20 m/s, joten paikalliset tuulituhot ovat mahdollisia, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Voimakkaimmat tuulet osuvat suurista kaupungeista linjalle Vaasa-Kokkola-Oulu-Kemi. Sateet ovat runsaimmillaan maan pohjoisosassa, muualla maassa saadaan hajanaisia sateita. Mukana voi olla myös ukkosia.

Ilmatieteen laitos on antanut myrskyvaroituksen Perämeren pohjoisosaan, Merenkurkkuun ja Perämeren eteläosaan ja kovan tuulen varoituksia muille merialueille. Myös aallokkovaroituksia ja vedenkorkeusvaroitus on annettu. Meriveden ennustetaan nousevan huomisaamuna Perämeren pohjoisosassa erittäin korkealle ja Merenkurkussa ja Perämeren eteläosassa korkealle.

Myös maa-alueilla varoitetaan vaarallisen voimakkaasta tuulesta. Tuulivaroitus on annettu maa-alueille Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntiin, missä etelän ja lounaan välinen tuuli on paikoin vaarallisen voimakasta illalla ja yöllä. Sisävesillä liikkuvia varoitetaan keskipäivästä alkaen voimakkaasta etelän ja lounaan välisestä tuulesta koko maassa lukuun ottamatta Keski-Lappia ja Pohjois-Lappia.

Tuuliennustetta ja sadetutkaa voi seurata MTV3:n sääsivustolta.

Katso alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.