Kauniita kuvia ja säilönnän saloja

Norjalaista alkuperää oleva Ota kesä talteen -säilöntäkirja (kustantajana Otava) on mitä parhain inspiraation lähde kotipuutarhurille ja muillekin syyssadosta nauttiville. Kirjan kauniit, romanttisen raikkaat ruokakuvat ovat omiaan innoittamaan aloittelevaa säilöjää. Selkeitä reseptejä on helppo seurata.

Ohjeissa käytetyt raaka-aineet eivät ole mitään itsestään selvyyksiä suomalaisessa puutarhassa, mutta helmiäkin ohjeiden joukosta löytyy. Punajuuri chutney kuulostaa oivalta vaihtoehdolta tavallisille etikkapunajuurille. Tai miltä maistuisivat minttusipulit ja chili-korianterikurkut. Erikoisuuksien lisäksi kierrekantisesta kirjasta löytyy toki myös perinteiset rommiruukut, hillot, hillokkeet, etikkasäilykkeet ja keitetyt mehut. Kaiken lisäksi kirjan loppuun on koottu parhaimpia jälkiruokia syksyn marjasadosta.

Säilöntäkirjoja selailleena jää hieman kaipaamaan parempaa selontekoa purkkeihin pakattujen syysmakujen säilyvyydestä, säilytyksestä, oikeasta hygieniasta sekä purkkien, kansien ja tölkkien desinfioinnista. Mutta lisää säilöntäideoita kaipaaville kirja on oiva inspiraation lähde.

(MTV3 Internet)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja