Mainos

Kauniit naiset teeskentelevät orgasmin

Orgasmia teeskentelevät naiset ovat aloittaneet seksisuhteet suhteellisen nuorella iällä, ovat seksuaalisesti vapautuneita, heillä on korkea seksuaalinen itsetunto, he pitävät itseään kauniina ja hyvinä rakastajina sekä kokevat enemmän syyllisyyttä, mikäli eivät saa yhdynnän aikana orgasmia.

Britanniassa tehtiin selvitys siitä, kuinka usein naiset teeskentelevät orgasmin ja miksi he niin tekevät. Tutkimukseen osallistui peräti 30 000 naista ympäri Britanniaa. Luulisi, että tietämys orgasmista ja sen saavuttamisesta olisi lisännyt naisten kykyä saada orgasmi. Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut. Osmo Kontulan tutkimuksen mukaan naisten orgasmivaikeudet ovat vain entisestään lisääntyneet. Nykypäivän naiset myös teeskentelevät orgasmin aivan yhtä usein kuin heidän äitinsä ja äidinäitinsä ovat tehneet.

Yli puolet naisista on teeskennellyt orgasmin

Nainen ei aina saa orgasmia, vaikka se miehestä siltä näyttäisinkin. Äänekäs huohotus, voimistunut hengitystiheys, avautunut suu, utuinen katse, kiivaat lantion työnnöt ja emättimen itse aiheutetut supistelut johtavat helposti miehen harhaan. Michael Wiedermanin sekä Carol Darlingin ja Kenneth Davidsonin tekemien tutkimuksen mukaan 56–58 prosenttia naisista on ainakin joskus elämänsä aikana teeskennellyt saavansa orgasmin.

Wiedermanin mukaan orgasmia teeskentelevät naiset ovat aloittaneet seksisuhteet suhteellisen nuorella iällä, ovat seksuaalisesti vapautuneita, heillä on korkea seksuaalinen itsetunto, he pitävät itseään kauniina ja hyvinä rakastajina sekä kokevat enemmän syyllisyyttä, mikäli eivät saa yhdynnän aikana orgasmia. Heillä on myös ollut enemmän seksikumppaneita kuin naisilla, jotka eivät ole teeskennelleet orgasmia. Myös brittitutkimuksessa tuli esille, että kauniit naiset ovat muita naisia hanakampia teeskentelemään orgasmin. Pituudella tuntuu myös olevan väliä, sillä lyhyet naiset teeskentelevät orgasmin kaksi kertaa suuremmalla todennäköisyydellä kuin pitkät naiset.

Kaiken takana on mies

Naisten mukaan orgasmiteeskentelyn yleisin aiheuttaja heterosuhteessa on mies. Syiksi orgasmin teeskentelyyn naiset ilmoittavat seuraavia tekijöitä: konfliktit kumppanin kanssa, kumppani ei ole huolehtinut riittävästä esileikistä, kumppanin osoittaman hellyyden puute, naisen vaikeus kiihottua nykyisen kumppanin kanssa, naisen halu lopettaa yhdyntä, miehen ennenaikainen siemensyöksy, naisen halu miellyttää kumppania sekä pelko siitä, että nainen loukkaa kumppanin tunteita tai ei tyydytä häntä seksuaalisesti.

Celia Robertsin mukaan naiset teeskentelevät orgasmia pitääkseen parisuhteen kunnossa. Partnerille halutaan osoittaa, että hän on hyvä rakastaja. Wiedermanin mukaan erityisesti nuoret orgasmia teeskentelevät naiset keskittyvät pääasiassa kumppaninsa tyydyttämiseen ja asettavat oman nautintonsa täysin toissijaiseen asemaan.

Ei välttämättä suositeltavaa

Orgasmin teeskenteleminen on kuitenkin kaksiteräinen miekka, koska mies todellakin luulee, että hänen työskentelynsä saa aikaan naisen orgasmin ja jatkaa myöhemminkin samalla linjalla. Kun mies on oppinut tietyn tavan harrastaa seksiä, hän kokee, ettei hänen tarvitse kehittää taitojaan tai muuttaa menetelmiään. Tämän seurauksena nainen ei tule jatkossakaan saamaan yhdynnässä orgasmia ja hän joutuu näyttelemään orgasmia uudelleen ja uudelleen.

Nainen, joka ei ole koskaan kokenut yhdyntäorgasmia, ei välttämättä edes kaipaa sitä ja saattaa olla täysin tyytyväinen seksin tarjoamaan läheisyyteen. Aikaisemmassa suhteessa orgasmin kokeneelle naiselle orgasmin teeskenteleminen ja orgasmittomuus tuo pidemmän päälle mitä luultavimmin ahdistusta ja turhautumista. Pahimmassa tapauksessa se voi johtaa ulkopuoliseen suhteeseen tai jopa parisuhteen kariutumiseen.

Orgasmin näytteleminen ei kehitä parin seksuaalisia taitoja mihinkään suuntaan. Orgasmia teeskentelemällä nainen tekee lähinnä vain hallaa itselleen. Orgasmin teeskentelystä tulisi päästä eroon ja pyrkiä keskustelun avulla selvittämään teeskentelyn taustalla olevia tekijöitä.

Kari Heusala

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.